Lahodný Mangový cheesecake. Hotový je hneď a každý po ňom skočí

Dezerty, najmä tvarohové koláče, majú mnoho fanúšikov. Ale pokiaľ ide samotnú prípravu, väčšina ju odmieta. Najprv ho musíte upiecť a potom nechať vychladiť. Tento recept však nepotrebuje žiadne pečenie a výsledok bude vynikajúci.

 

Čo potrebujete?

  • 120 gramov sušienok
  • 60 gramov roztopeného masla
  • 360 gramov mangového pyré
  • 13 gramov želatíny
  • 120 ml vody
  • 200 gramov smotanového syra
  • 80 gramov cukru
  • 60 gramov jogurtu
  • 10 ml citrónovej šťavy
  • 160 gramov smotany na šľahanie

 

Postup

Sušienky si pomocou valčeka rozdrvte vo vrecúšku alebo ich rozmixujte v mixéri.

Do rozdrvených sušienok pridajte 60 gramov rozpusteného masla a dobre premiešajte, aby ste vytvorili lepivý základ.

Sušienky s maslom naneste na dno formy.

Olúpte mango a vyberte z neho kôstku. Nakrájajte ho na malé kocky, vložte ho do misky a rozmixujte na pyré.

 

5 g želatíny zalejte 30 ml vody a nechajte ju napučať.

Do misky vložte 200 gramov smotanového syra, pridajte 55 gramov cukru a vyšľahajte to dohladka.

Do tejto zmesi následne pridajte jogurt, 160 gramov mangového pyré, citrónovú šťavu a vymiešajte.

Želatínu zohrejte v mikrovlnnej rúre približne 20 sekúnd, pridajte ju do zmesi a dôkladne premiešajte.

Smotanu na šľahanie si rozšľahajte v samostatnej miske. Pridajte ju do do zmesi a miešajte dovtedy, kým nebude hladká.

Hotovú zmes nalejte do formy so sušienkami a vložte ju do chladničky na 1 hodinu.

Pre ešte krajšiu vrchnú vrstvu si 8 g želatíny zalejte 40 ml vody.

Naplňte si hrniec 50 ml vody, pridajte 200 gramov mangového pyré a 25 gramov cukru. Zmes nechajte zohriať na miernom plameni a pravidelne ju miešajte. Pridajte želatínu a ešte raz dôkladne premiešajte.

Vychladený cheesecake zalejte mangovou vrstvou a nechajte ho vychladnúť na ďalšie tri hodiny.

Zvyšok mangovej zmesi môžete premiestniť do polkruhovej silikónovej formy a vložiť ju do chladničky na tri hodiny.

Vyberte koláč z formy. Uľahčíte si to tak, ak ju na pár minút zabalíte do horúcej utierky.

Vrch dezertu ozdobte mangovými guľôčkami a čerstvou mätou.

Podrobný postup nájdete vo videu nižšie…

 

Zdroj: youtube.com