Babičkin prevrátený koláč so slivkami. Má taký úspech, že ho robíme po celý rok

Pripravte si najlepší slivkový koláč, aký ste kedy jedli. Je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj neuveriteľne chutný. Vyskúšajte a neoľutujete!

Ingrediencie

  • 8 ks sliviek
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 250 g cukru
  • 2 vajcia
  • 75 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 280 g polohrubej múky
  • 10 g mandľových lupienkov

Postup

Na tento koláč odporúčame použiť čierne slivky. Dajú dezertu krajšiu farbu. Ovocie umyte, nakrájajte na polovicu a zbavte kôstok.

Vezmite panvicu s odnímateľnou rukoväťou. V nej sa bude piecť koláč. Roztopte si na nej 75 g cukru a keď získa karamelovú farbu, odstráňte ich zo sporáka.

Na dno panvice poukladajte slivky šupkou nahor. Zvyšný cukor si vymiešajte so zmäknutým maslom. Pridajte k nim vajcia a premiešajte.

Potom do tejto zmesi nalejte mlieko. Všetko dobre premiešajte. Pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva a mandle. Vymieste si cesto.

Cesto rozvaľkajte na tenšiu vrstvu a položte ho na slivky a vyrovnajte. Prevrátený koláč pečte 40 minút v predhriatej rúre na 180 stupňov.

Pred obrátením nechajte slivkový koláč v panvici približne 10 minút. Počas tejto doby sa trochu vychladí. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top