Pripravte si najlepší slivkový koláč, aký ste kedy jedli. Je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj neuveriteľne chutný. Vyskúšajte a neoľutujete!
Ingrediencie
- 8 ks sliviek
- 1 čl prášku do pečiva
- 250 g cukru
- 2 vajcia
- 75 ml mlieka
- 200 g masla
- 280 g polohrubej múky
- 10 g mandľových lupienkov
Postup
Na tento koláč odporúčame použiť čierne slivky. Dajú dezertu krajšiu farbu. Ovocie umyte, nakrájajte na polovicu a zbavte kôstok.
Vezmite panvicu s odnímateľnou rukoväťou. V nej sa bude piecť koláč. Roztopte si na nej 75 g cukru a keď získa karamelovú farbu, odstráňte ich zo sporáka.
Na dno panvice poukladajte slivky šupkou nahor. Zvyšný cukor si vymiešajte so zmäknutým maslom. Pridajte k nim vajcia a premiešajte.
Potom do tejto zmesi nalejte mlieko. Všetko dobre premiešajte. Pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva a mandle. Vymieste si cesto.
Cesto rozvaľkajte na tenšiu vrstvu a položte ho na slivky a vyrovnajte. Prevrátený koláč pečte 40 minút v predhriatej rúre na 180 stupňov.
Pred obrátením nechajte slivkový koláč v panvici približne 10 minút. Počas tejto doby sa trochu vychladí. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru