Zapečená kuracie prsia s lahodnou náplňou z paradajok, syru a vajec sú chutné a ľahké

Hľadáte tip na rýchly a jednoduchý obed, alebo večeru? Potom pre vás máme tento recept na zapečené kuracie prsia s veľmi chutnou náplňou, ktorá zaručí, že mäso nebude rozhodne vysušené. Príprava pokrmu vás nebude stáť veľa času a výsledkom budete skutočne ohromení.

Potrebné ingrediencie na prípravu zapečených kuracích pŕs

Než sa pustíte do varenia, obstarajte si tieto nevyhnutné suroviny:

  • 2 kusy kuracích pŕs
  • 1 kus vareného vajcia
  • 1 kus dobre zrelej paradajky
  • 100 gramov syra (možno použiť eidam, čedar, alebo napríklad ementál)

Tiež sa nezaobídete bez: 2 lyžíc majonézy, soli, korenia na dochutenie a prípadne čerstvých byliniek podľa obľuby (pažítka, petržlen, bazalka, oregano).

Ako postupovať pri príprave pokrmu?

Kuracie prsia opláchnite, rozrežte ich v polovici, aby ste získali štyri plátky mäsa. Jemne ich poklepte z oboch strán, osoľte, okoreňte a pridajte podľa preferencií aj nasekané čerstvé bylinky. Nechajte chute s mäsom asi štvrť hodiny prepojiť. Potom si k ruke vezmite zapekaciu misku, alebo menší plech a vymažte ho slnečnicovým olejom, alebo maslom. Na jeho dno rozprestrite plátky kuracích pŕs.

 

Následne sa pustite do výroby chutnej náplne, ktorá zabezpečí, že kuracie mäso nebude suché a prepožičia mu jemnú a lahodnú chuť. Cibuľu si ošúpte a nasekajte najemno, vhoďte do stredne veľkej misy. Na rade sú potom paradajky, ktoré si umyte, odstráňte stopku a pokrájajte tiež na menšie kúsky, potom pridajte cibuľu. Poslednými ingredienciami do náplne bude tvrdý nahrubo strúhaný syr, majonéza a korenie na dochutenie, ako je soľ a korenie. 

Zmes dôkladne premiešajte vareškou a nanášajte rovnomerne na všetky plátky kuracích pŕs. Povrch jedla môžete ešte zasypať zvyškom strúhaného syra.

Fáza zapekanie a servírovanie

Dajte pokrm zapiecť do rúry na 20 minút pri 180 stupňoch Celzia. Podávajte teplé s varenými, alebo opečenými zemiakmi. Hodí sa však aj čerstvé pečivo. Výborne doplní zapečená kuracie prsia napríklad nakladaná zelenina, alebo šalát z čerstvej zeleniny. Ochutiť porciu možno i štandardnými ochucovadlami, ako je kečup, alebo tatarka. Dobrú chuť!

via: blog.giallozafferano.it

Back To Top