Rožky som dala zapiecť a pridala plnku, syr a dala na plech. Chutia tak báječne, že každý chce ešte pridať

 

Suroviny:
10 rožkov
1 konzerva kukurice
300 g šunkovej salámy, alebo šunky
150 g masla
4 ks vajíčka ( uvarené na tvrdo)
3 ks čerstvé vajíčka
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
200 g tvrdý syr (nastrúhaný)
1 tavený syr KARIČKA v črievku
2 KL soli
1/2 KL mleté čierne korenie
1 KL červena paprika mletá
1 dl kečupu

Na potretie a posypanie:
2 ks vajce
tvrdý syr – 200 g (nastrúhaný)

Postup.
Z rožkov odrežeme konce tak aby boli pekne rovnomerné.Potom ich rozrežeme na polovičku. Z každého rožka dostaneme 2 kusy.
Rúčkou varechy ,,vyberieme vnútro rožka tak, ako by sme išli robiť párok v rožku. . Z rožkov budeme mať trubičky.

Plnka

Šunkovú salámu, uvarené vajíčka postrúhame na strúhadle
Konce rožkov spolu s vnútrom rozmrvíme nadrobno a pridáme k zmesi.
Syr v črievku spolu s kukuricou, strúhaným syrom, maslom, surovými vajciami, kečupom soľou a korením pridáme do šunkovej zmesi, pridáme nadrobno nakrájanú papriku a vypracujeme pevnú plnku..


Plnkou naplníme pripravené rožkové rúrky až doplna.
Rúrky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie tesne vedľa seba.
Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
Dáme piecť na 20 – 25 minút pri teplote 180 °C kým začnú rožky chytať zlatistú farbu.
Rožky nemusíte rezať napoly,ak chcete robiť veľké, ale takto sú krajšie.

Back To Top