Chutné a zdravé jedlo z mladých cukiet a akéhokoľvek mletého mäsa sa stane okamžite súčasťou vášho jedálnička.
Na prípravu potrebujete:
- Cukety
- Mleté mäso
- Strúhaný syr
- Bylinky
- Soľ, korenie
Postup
Všetky produkty voľte v ľubovoľnom množstve.
Každú cuketu si olúpte a pozdĺžne narežte – nie do konca. Mal by vám vzniknúť akýsi vejár.
Mleté mäso si dochuťte soľou a korením podľa chuti, cibuľou a cesnakom, ktoré si predtým rozmixujete v mixéri.
Tip: K mletému mäsu môžete pridať vajce ak chcete, aby bol pokrm sýtejší.
V prípade, že máte akékoľvek bylinky, môžete ich nasekať a pridať k mäsu.
Mleté mäso pridajte medzi kúsky cukety, nič sa nestane, ak ho v niektorej časti bude viac.
Vysteľte si plech alobalom a naukladajte tam plnené cukety. Zakryte ich fóliou a pečte pri teplote 180 stupňov asi 40 minút.
Po minútach odstráňte fóliu, pridajte strúhaný syr a pečte ďalších 5 – 10 minút.
Podávajte s rôznymi prílohami, cuketa je veľmi chutná, teplá aj studená. Pri servírovaní ich ešte môžete posypať bylinkami.
Zdroj: takprosto.cc