Užitočná rada, ako skladovať paradajky po celý rok. Vydržia čerstvé a chutné ako by ste ich kúpili dnes

Hneď ako začne zber úrody, si záhradkári kladú jednu a tú istú otázku: ako uchovávať plody tak, aby nestratili chuť a nezaberali veľa miesta? Pred zimou sa samozrejme zaoberajú zaváraním, no niekedy máme chuť na čerstvé paradajky, ktoré by sme radi pridali do šalátov, omáčok, hlavných jedál a podobne.

Ponúkame vám neobvyklý, no zároveň veľmi jednoduchý spôsob skladovania paradajok po dobu celého roka – vákuové zmrazovanie! Určite budete súhlasiť, že je oveľa užitočnejšie a ľahšie vybrať si paradajky z mrazničky, než kupovať „plastové“ napodobeniny z obchodu počas zimného obdobia.

Týmto spôsobom môžete zmraziť celé paradajky, prípadne ich nakrájať na kúsky. Táto metóda vám nezaberie veľa miesta v mrazničke, pretože balenie s paradajkami je kompaktné a ploché. Dokonca aj do malej mrazničky sa zmesti viacero balení.

Vezmite si hrubé plastové vrecúško (obyčajné alebo špeciálne, na zmrazovanie) a pripraviť si paradajky (akéhokoľvek druhu).

Poukladajte ich do jedného radu. Vezmite si obyčajnú plastovú slamku, z vrecka vytiahnite všetok vzduch a zatočte ho. Hotovo!

 

 

Zdroj: youtube.com

Back To Top