Najlacnejší koláč čierny princ. Stojí len pár eur a je z neho celý pekáč

Pripravte si sladkú pochúťku v podobe lahodnej torty, po ktorej sa len tak zapráši!

Na prípravu korpusu potrebujete

  • 400 ml kefíru
  • ½ čl jedlej sódy
  • 5 vajec
  • 170 g cukru
  • 5 lyžíc rastlinného oleja
  • 800 g polohrubej múky
  • 2 pl kakaa

 

Na prípravu krému potrebujete:

  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 1 vajce
  • 200 g cukru
  • 900 ml mlieka
  • mlieko, 900 ml;
  • 100 g masla alebo margarínu
  • 1 vrecúško vanilkového cukru

Postup

Zmiešajte si suché prísady na krém a pridajte mlieko, vajíčko, vanilkový cukor a zamiešajte.

Postavte to na mierny plameň a varte, kým celá zmes nezhustne. Nechajte ju ochladiť, pridajte maslo alebo margarín. Krém sa snažte vymiešať tak, aby v ňom neboli hrudky a počkajte, kým úplne vychladne.

Medzitým si vajcia vyšľahajte so štipkou soli, pridajte cukor a ďalej šľahajte.

Do vyšľahanej zmesi prilejte rastlinný olej a kefír, nasypte sódu a všetko dôkladne premiešajte.

Múku zmiešajte s kakaom, preosejte ich a pridajte do cesta po častiach – vymiešajte si hladkú konzistenciu.

Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie. Následne naň vylejte cesto a rozmiestnite ho po celom povrchu.

Predhrejte si rúru na 180 stupňov a pečte 15 – 20 minút, skontrolujte pripravenosť pomocou špáradla.

Hotové cesto nechajte vychladnúť, rozrežte ho na dve časti a každú časť na ďalšie 2 korpusy.

Vytvorte si tortu –  každý korpus potrite krémom, nevynechávajte ani boky ozdobte podľa vašich predstáv.

Zdroj: souspark.ru

Back To Top