Organizér obuvi vyrobený takmer z ničoho: praktické riešenie, aby ste zabránili neporiadku vo vašej domácnosti

Ak je priestor vo vašom príbytku významne limitovaný, naskytá sa otázka, kam uložiť dočasne nevyužívanú obuv. Sandále, tenisky, topánky, papuče – to nie je ani zďaleka celý zoznam toho, čo má každý rodinný príslušník na sklade.

A čím väčšia je rodina, tým viac miesta musíte ušetriť na topánky! Všetky nepotrebné topánky sa často len zastrčia do skrinky a čakajú na správy čas. Je ťažké tomu uveriť, ale túto situáciu je možné napraviť už v priebehu 30 minút! Navyše bez akýchkoľvek ďalších investícií.

Na realizáciu tejto myšlienky potrebujete iba lepiacu pásku a baliaci kartón. Akýkoľvek kartón, ktorý je taký široký, ako vaša veľkosť topánky. Zvyšok je možné vždy spojiť alebo zostaviť po častiach.

Podstatou práce je vytvorenie trojuholníkových „buniekL. Budú zostavené zo samostatných obdĺžnikov, zložených na tri rovnaké časti.

Prvým krokom je vytvoriť z pripravených kartónov domčeky a upevniť ich pomocou lepiacej pásky.

Následne sa musia domčeky pospájať medzi sebou.  Môžete to urobiť buď lepiacou páskou alebo lepidlom. Koľko ich bude závisí od množstva obuvi a voľného priestoru.

Samotná konštrukcia je univerzálna. Môže byť postavená v niekoľkých etapách – všetko podľa vašich potrieb.

Po nastavení požadovaného počtu priehradiek by ste mali celú štruktúru dodatočne zafixovať a niekoľkokrát ju upevniť páskou po celom obvode.

V prípade potreby je možné okraje dodatočne olepiť. Organizér tak bude vyzerať krajšie a na horu obuvi už viac nebude padať prach.

Vytvorenú konštrukciu už len stačí umiestniť na vhodné miesto a zaplniť ju nepotrebnými topánkami.

Podrobnejší návod nájdete v nasledujúcom videu:

Zdroj: Youtube | Shabby Chic

Back To Top