Najlepšia živánska z plechu na svete. Lepšie ako rezne v nedeľu. Tá vôňa leta sa nedá opísať

 

Recept
1 kg bravčové pliecko
2 nožičky klobásy
4 cibule
1 lečo, červená paprika
olej, soľ, korenie, vegeta, čili paprika
2 kg zemiakov
3 mrkvy, 1 petržlen
2 papriky, 3 paradajky, masť


Postup:


Zemiaky očistíme, narežeme na kolieska, cibuľu na mesiačky, mäso na kocky, mrkvu a petržlen na malé kocky, klobásu na kolieska, papriku na prúžky a rajčiny na mesiačiky. Všetko zmiešame, osolíme, okoreníme, pridáme vegetu, červenú papriku, olej, lečo, kečup a trochu pretlaku.Podľa chuti, ak nemáme malé deti, pridáme aj čili papričky.

Zmes poriadne premiešame a necháme odležať asi 30 minút, aby sa koreniny prepojili.. Rozdelíme na niekoľko častí podľa osôb.


Pripravíme si hrubší alobal, alebo ak máme hrubšie alobalové misky, tak to je ešte lepšie, ja som nemala. Alobal namastíme masťou, dáme doň jeden diel živánskej a dobre zabalíme, aby bol spoj na vrchu.


Pečieme pri 200°asi 60 – 70 minút.
Treba otvoriť a pozrieť, poprípade ešte dopiecť… nie každá pec pečie rovnako…

zdroj: MilkaRaganova

Back To Top