Kuracie prsia v chrumkavom cestíčku. Je to lepšie ako vyprážaný rezeň

Ingrediencie

  • 3 vajíčka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 pl škrobu
  • 2 ks kuracích pŕs
  • 2 pl karí korenia
  • Slnečnicový olej

Postup

Oddeľte si bielka od žĺtkov. Kuracie prsia nakrájajte na rovnomerné prúžky.

Následne k nim pridajte žĺtka, prelisovaný cesnak, karí, 0,5 čl soli (prípadne aj viac) a škrob. Všetko dobre premiešajte.

Vaječné bielka vyšľahajte mixérom až do hustej peny. Toto bude vaše cestíčko.

Kuracie kúsky ponorte do vyšľahanej peny a opečte na rozohriatom oleji, kým obe strany nezískajú zlatohnedú farbu.

Vaječný žĺtok so škrobom obalí každý kúsok mäsa a vďaka čomu sa podieľajú na tvorbe chrumkavého obalu. Vyskúšajte tento spôsob prípravy a neoľutujete. Kuracie prsia v cestíčku sa stanu pravidelným pokrmom ba vašom stole.

Zdroj: sovkusom.ru