Úžasná cuketová nátierka s chlebíkom. Ochutnala som ju pred pár rokmi a nič sa na ňu nechytá

Aj vy patríte k ľuďom, ktorí už nevedia, čo majú pripraviť z bohatej úrody cukiet? Ak ste fanúšikmi jednoduchých receptov, ponúkame vám recept na zaujímavú nátierku z cukety.

Ingrediencie

  • 500 g cukiet
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 150 g taveného syra
  • 2 pl slnečnicového oleja
  • Soľ
  • Kôpor – voliteľné

 

Postup

Umyté cukety nakrájajte na kocky o velkosti 2 cm, ošúpte mrkvu a nastrúhajte ju. Cibuľu nakrájajte na tenšie kúsky.

Na panvicu s vyhriatym olejom najskôr položte mrkvu, potom cibuľu a omažte ich, kým zelenina nezmäkne. Potom pridajte cuketu a duste ďalších 5 minút.

Panvicu odstráňte zo sporáku a nechajte zeleninu vychladnúť.

Po uplynutí času si dusenú zeleninu rozmixujte v mixéri spolu so syrom a bylinkami. Pridajte soľ a vytvorte si homogénnu pastu. Hotovú nátierku premiestnite do nádoby a nechajte ju niekoľko hodín v chladničke, kým nebude pripravená na použitie.

 

Nie je zvykom pridávať do cukety veľa korenia, pretože by mohli prebiť chuť samotnej zeleniny. Úplne vám postačí strúčik cesnaku, čierne korenie a bylinky. Výslednú nátierku môžete použiť na sendviče, toasty alebo hrianky či obyčajný domáci chlieb. Neznepokojujte sa, ak je konzistencia príliš tekutá: syr v chladničke stuhne a tým dodá nátierke požadovanú konzistenciu. Dobrú chuť!

s

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top