Domáca torta Crème brûlée s čerešňami. Takúto lahodu nemajú ani v cukrárni

Ak aj vy hľadáte dezert na mimoriadne príležitosti, ponúkame vám špeciálny dezert. Domáca torta Crème brûlée s čerešňami vylepší aj najhoršiu náladu. Len sa pozrite na túto krásu…

Chuťou sa koláč podobá obľúbenému dezertu. Je taký jemný, že ho ani nemusíte žuť a každé sústo sa vám bude rozpúšťať na jazyku. Hlavnou výhodou tohto koláča je to, že si nevyžaduje pečenie. Na základ si môžete zvoliť akýkoľvek druh sušienok. V tomto budú použité čokoládové. Skvele doplnia krémovú chuť vrchnej vrstvy!

Potrebujete

  • 100 g masla
  • 250 g kakaových sušienok
  • 30 g želatíny
  • 100 ml vody
  • 700 g smotany
  • 350 g čerešní
  • 80 g práškového cukru
  • 200 g kondenzovaného mlieka

Postup

Pomeľte si sušienky na omrvinky pomocou mixéra. Pridajte k nim rozpustené maslo a dobre premiešajte.

Pripravte si formu na pečenie s odnímateľným dnom. Dno vysteľte potravinovou fóliou, vložte doň sušienky s maslom, popritláčajte a celú formu vložte do chladničky.

Želatínu si zalejte studenou prevarenou vodou. Nechajte pôsobiť 15 minút. Potom ju nechajte rozpustiť vo vodnom kúpeli a dajte vychladnúť.

Zmiešajte si smotanu (minimálne 20%), kondenzované mlieko a práškový cukor.

Niekoľko polievkových lyžíc kyslej smotany vložte do želatíny a vymiešajte do hladka. Následne celú želatínu prelejte do krému, pridajte čerešne bez kôstok a premiešajte.

Krém následne premiestnite do formy na pečenie, kde sa už nachádzajú sušienky a opäť vložte do chladničky na 3-4 hodiny, kým úplne nestuhne. Nakoniec už len odstráňte formu a môžete servírovať!

Buďte pripravení na to, keď vám nikto neuverí, že ste si ho pripravili doma. No keď ho ochutnajú, všetky pochybnosti sa okamžite rozplynú. Koniec koncov, každý koláč kupovaný z obchodu je horší ako tento kulinársky zázrak.

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top