Robím už druhú dávku a cuketových palaciniek so syrom sa nevedia doma dojesť

Vyprážané, pečené, dusené, nakladané do skiel. To všetko sa dá robiť s hviezdou letnej sezóny, cuketou. Ak ste aj vy dostali chuť na originálny recept z tejto zeleniny, ponúkame vám návod na výrobu cuketových palaciniek so syrom a bylinkami. Hodia sa nielen k obedu, ale aj na večeru, nakoľko nie sú také ťažké, čo sa trávenia týka.

Potrebujete:

  • 250 g cukety
  • 2 vajcia
  • 1 pl oleja
  • 50 g tvrdého syra
  • 100 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • Soľ
  • Petržlenová vňať
  • Zelená cibuľka

Postup:

Umyté mladé cukety si nastrúhajte najemno rovno do misky. Nastrúhanú zmes zľahka osoľte, aby pustila šťavu. Nadbytočnú tekutinu potom vytlačte.

Medzitým si nastrúhajte syr na hrubom strúhadle. V samostatnej miske si metličkou rozmiešajte 2 vajcia. Pridajte k nim mlieko a olej. Všetko premiešajte, až kým vám nevznikne hladká zmes.

Cuketu a nastrúhaný syr preneste do zmesi mlieka a vajec. Pridajte tam aj najemno nasekané bylinky, všetko premiešajte a postupne pridávajte múku.

Vytvorte si husté rovnomerné cesto ako na lievance. V tomto procese budete možno potrebovať viac múky, preto sa riaďte svojím vlastným výsledkom.

Panvicu potrite olejom a zohrejte ju. Nalejte na ňu časť cesta a opekajte ho pár minút z každej strany, kým nenadobudne zlatistú farbu.

Cuketové palacinky so syrom a bylinkami sú vláčne čo sa týka konzistencie a mierne pikantné, čo sa týka chuti. Nepotrebujú už žiadnu prílohu, ale môžete ich naplniť mletým mäsom a tvarohom s cesnakom – skvelý nápad na sobotňajší obed!

 

Zdroj: sovkusom.ru