Je obdobie dozrievania marhúľ.Máme jeden strom,ktorý bol obsýpaný kvetmi, že ho nebolo ani vidieť, ale marhule sme museli hľadať lupou.Tie, čo ostali na samom vrcholci a ráno sme ich našli pod stromom sa dali použiť len na džem, alebo na koláč. Tak som toho využila. Pre istotu som si prichystala aj zavárané, keby to bolo málo, ale stačilo.
Suroviny:
1/2 kg polohrubej múky
20 dkg práškového cukru
1 palmarin
2 vajíčka
1 prášok do pečiva
1 vanilka
1 PL kyslého mlieka alebo kyslej smotany
Plnka:
25 dkg hrudkovitého tvarohu
50 dkg tvarohu vo vaničke
1 vajíčko
20 dkg cukru
1 vanilka
200 g kyslej smotany
13 kusov marhúľ
Postup
Z hore uvedených surovín spracujeme cesto. Rozdelíme ho na dva diely. Prvý vyvaľkáme na veľkosť pekáča, uložíme na vymastený a vysypaný plech.
Teraz si pripravíme plnku. Do misy dáme všetok tvaroh, žĺtky, smotanu, cukor a vymiešame. Potom si urobíme sneh, do ktorého pridáme vanilku a pomaly vmiešame o tvarohu. Plnku vylejeme na cesto na plechu. Marhule rozpolíme a uložíme na tvarohovú plnku.Z druhej polovice cesta urobíme valčeky a ukladáme na marhule.Pečieme 30 minút pri 180°C.
zdroj: milka Raganova