Ostali nám doma staré dlaždice. Pozrite sa, aká nádhera z nich môže byť

Zo zvyškov dlaždíc a cementu si môžete vyrobiť vynikajúci záhradný nábytok, ktorý vydrží mnoho rokov. Odolný a originálny stôl je možné získať spojením 6 veľkých dlaždíc a vytvorením spoľahlivého stojana.

Najskôr si položte dlaždice lícom nadol a dlaždice si obložte tehlami po obvode.

Medzi tehly a veľké dlaždice umiestnite úzke dlaždičky, ktoré sa stanú orámovaním budúceho stolíka. Začnite pracovať od rohu.

Ak je to potrebné, odrežte si časť dlaždice na požadovanú dĺžku. Po inštalácii dlaždíc ich posuňte smerom do stredu a čo najrovnomernejšie ich zatlačte tehlou.

Vnútorný povrch prikryjeme malou vrstvou cementovej malty a začnite ju zapracovávať zo strán.

Vytvorený priestor naplňte cementom a potom ho roztiahnite po povrchu. Prvá vrstva bude približne 1/3 výšky stola.

Ďalšiu časť cementovej malty vymiešajte spolu s rozdrveným polystyrénom, aby ste trochu zľahčili celkovú konštrukciu.

Vytvorte si druhú vrstvu, podobne ako tú prvú a po zarovnaní povrchu naň položte výstužnú mriežku a nakoniec ešte poslednú vrstvu.

Rovnomerný povrch posypte suchým cementom a zahlaďte.

Bez toho, aby ste čakali na vyschnutie, označte si stred pomocou diagonál.

Stojan na stôl vyrobíte pomocou odnímateľnej rúry s väčším priemerom. Hornú časť inštalujte do stredu pracovnej dosky, naplňte ju betónom a rovnomernosť si overte vodováhou. Po úplnom vysušení odstráňte tehly.

Do stabilného vedra si vložte dlhšiu časť rúry tak, aby bola v strede a okolie naplňte cementovou zmesou až po vrch vedra. Do stredu môžete pridať trochu polystyrénu.

Po úplnom vysušení zrežte vyčnievajúcu časť rúrky, polejte vedro horúcou vodou a vyberte už hotovú hmotu. Zostáva len presunúť základňu na správne miesto a spojiť ju s doskou.

Posledným krokom je škárovanie.

Viac podrobností o výrobe pôvodného cementového uličného stola v nižšie uvedenom videu:

zdroj: sovksuom.ru