Chutné plnené paradajky na váš stôl. Zdravé jedlo podávam keď príde návšteva

Ak aj vy patríte k milovníkom paradajok akejkoľvek veľkosti a druhu, máme pre vás vynikajúci recept z ďalekého arménska.

Помидоры по-армянски

Potrebujete

  • 1 liter vody
  • 6-8 paradajok
  • 55 g soli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Mletá červená paprika (podľa chuti)
  • Mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • Kôpor (podľa chuti)
  • Koriander (podľa chuti)

Postup

  1. Paradajky umyte, osušte a urobte do nich hlboké krížové rezy.

помидоры по-армянски

  1. Bylinky si umyte, nasekajte nadrobno, zmiešajte ich s prelisovaným cesnakom a vložte ich do paradajok.

помидоры малосольные

  1. Pripravte si slaný nálev: hrniec naplňte vodou, pridajte soľ, čili papričku, nechajte pár minút povariť a dajte vychladiť.
  2. Paradajky vložte do hlbokej sklenenej nádoby a zalejte ju vychladeným nálevom. Paradajky jemne zatlačte a nechajte ich odstáť 3 dni na teplom mieste.

рецепт помидор по-армянски

Pred podávaním vám odporúčame nechať paradajky trochu vychladnúť. Ideálne sa hodí k pečenému mäsu, k prílohám zo zemiakov a podobne. Podeľte sa o tento recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top