Ak aj vy patríte k milovníkom paradajok akejkoľvek veľkosti a druhu, máme pre vás vynikajúci recept z ďalekého arménska.
Potrebujete
- 1 liter vody
- 6-8 paradajok
- 55 g soli
- 3 strúčiky cesnaku
- Mletá červená paprika (podľa chuti)
- Mleté čierne korenie (podľa chuti)
- Kôpor (podľa chuti)
- Koriander (podľa chuti)
Postup
- Paradajky umyte, osušte a urobte do nich hlboké krížové rezy.
- Bylinky si umyte, nasekajte nadrobno, zmiešajte ich s prelisovaným cesnakom a vložte ich do paradajok.
- Pripravte si slaný nálev: hrniec naplňte vodou, pridajte soľ, čili papričku, nechajte pár minút povariť a dajte vychladiť.
- Paradajky vložte do hlbokej sklenenej nádoby a zalejte ju vychladeným nálevom. Paradajky jemne zatlačte a nechajte ich odstáť 3 dni na teplom mieste.
Pred podávaním vám odporúčame nechať paradajky trochu vychladnúť. Ideálne sa hodí k pečenému mäsu, k prílohám zo zemiakov a podobne. Podeľte sa o tento recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: sovkusom.ru