Chrumkavý dezert z múky, krupice a vody. Najlepšie chutí pri káve

Tento chrumkavý sladký dezert v sirupe je známy vo východných krajinách pod názvom „Jalebi“. Nájdete ho najmä v Indii, je však známy aj v iných krajinách pre jeho jednoduchú prípravu a vynikajúci výsledok. Vyskúšajte ho a potešte svoju rodinu touto lahôdkou.

Na prípravu potrebujete

  • 200 g krupice
  • 160 g múky
  • 100 ml kefíru
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 200 g cukru
  • 350 ml vody
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

 

Postup

  1. Cesto sa pripravuje veľmi jednoducho: múku, krupicu, prášok do pečiva zmiešajte v jednej miske. Pridajte 100 ml vody a kefír, vymiešajte si jednotné cesto, ktoré svojou hustotou pripomína smotanu.

Youtube SUPER KELINCHAK

  1. Cesto si preložte do cukrárenského vrecka alebo do plastového vrecka, na ktorom si odstrihnite jeden konček.

  1. Zohrejte panvicu so slnečnicovým olejom na miernom plameni. Priamo do oleja si vytvarujte slimáky z cesta.

  1. Smažte na miernom ohni z oboch strán až kým nezískajú zlatohnedú farbu (pár minút).

  1. Medzitým si pripravte sirup: skombinujte cukor, 250 ml vody a citrónovú šťavu (môžete pridať vanilku alebo akúkoľvek inú príchuť). Varte 6-7 minút na miernom ohni, kým tekutina trochu nezhustne a nezačne pripomínať tekutý sirup.

  1. Následne vložte hotové slimáky do sirupu a nechajte pôsobiť 2-3 minúty.

Pri servírovaní ich môžete posypať napríklad nasekanými orechmi alebo mandľovými lupienkami.

Takto vyzerá hotový chrumkavý dezert po rozrezaní. Dobrú chuť!

 

Zdroj: Youtube SUPER KELINCHAK