Tento chrumkavý sladký dezert v sirupe je známy vo východných krajinách pod názvom „Jalebi“. Nájdete ho najmä v Indii, je však známy aj v iných krajinách pre jeho jednoduchú prípravu a vynikajúci výsledok. Vyskúšajte ho a potešte svoju rodinu touto lahôdkou.
Na prípravu potrebujete
- 200 g krupice
- 160 g múky
- 100 ml kefíru
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 200 g cukru
- 350 ml vody
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Postup
- Cesto sa pripravuje veľmi jednoducho: múku, krupicu, prášok do pečiva zmiešajte v jednej miske. Pridajte 100 ml vody a kefír, vymiešajte si jednotné cesto, ktoré svojou hustotou pripomína smotanu.
Youtube SUPER KELINCHAK
- Cesto si preložte do cukrárenského vrecka alebo do plastového vrecka, na ktorom si odstrihnite jeden konček.
- Zohrejte panvicu so slnečnicovým olejom na miernom plameni. Priamo do oleja si vytvarujte slimáky z cesta.
- Smažte na miernom ohni z oboch strán až kým nezískajú zlatohnedú farbu (pár minút).
- Medzitým si pripravte sirup: skombinujte cukor, 250 ml vody a citrónovú šťavu (môžete pridať vanilku alebo akúkoľvek inú príchuť). Varte 6-7 minút na miernom ohni, kým tekutina trochu nezhustne a nezačne pripomínať tekutý sirup.
- Následne vložte hotové slimáky do sirupu a nechajte pôsobiť 2-3 minúty.
Pri servírovaní ich môžete posypať napríklad nasekanými orechmi alebo mandľovými lupienkami.
Takto vyzerá hotový chrumkavý dezert po rozrezaní. Dobrú chuť!
Zdroj: Youtube SUPER KELINCHAK