Jarná cibuľka na niekoľko spôsobov. 5 receptv, ktoré milujú všetci

V lete, viac ako inokedy, chceme konzumovať sezónne potraviny, ktoré prospievajú aj ľahšiemu tráveniu. Hojnosť čerstvej zeleniny a ovocia nám umožňuje variť si jednoduché, ale výživné jedlá. A niekedy natrafíte v pokrme na tie najneočakávanejšie ingrediencie. Napríklad cibuľovú vňať. Nasledujúci recept je práve o nej…

блюда из луковых стрелок

Zelená cibuľová vňať sú vynikajúca na vyprážanie aj dusenie. Okrem toho, môžete si ju naložiť do skiel a vychutnať počas zimných večerov. Pozrite sa na 5 jednoduchých receptov. Nenechajte si ujsť príležitosť na doplnenie dôležitých vitamínov a prekvapte svoju rodinu neobvyklým pokrmom.

 

Cibuľová vňať s príchuťou húb

Cibuľová vňať dodáva hubám neuveriteľnú chuť. Samotný pokrm sa môže podávať horúce aj chladené. Napríklad ako príloha alebo predjedlo.

Ingrediencie

  • 300 g cibuľovej vňate
  • 10 g strúhaného zázvoru
  • 1,5 pl slnečnicového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • Štipka muškátového orechu
  • soľ podľa chuti

Postup

Najskôr opláchnite vňať a odstráňte zvyšnú časť v podobe cibuľky. Zbavte sa prebytočnej vody a potom si vňať nakrájajte na 3 cm prúžky.

Slnečnicový olej si zohrejte na panvici a pridajte naň nasekaný zázvor a cesnak. Zmažte, kým neucítite výraznejšiu vôňu.

Následne do panvice pridajte cibuľovú vňať a premiešajte. Zakryte pokrievku a duste 2-3 minúty. Keď vňať zmení farbu, odstráňte pokrievku, pridajte muškátový orech, soľ a premiešajte.

Nakoniec ju už len osmažte po dobu 8 minút a pravidelne miešajte.

 

Cestoviny s cibuľovou vňaťou

Dodajte vašim obedom a večeriam nádych originality. Cestoviny s cibuľovou vňaťou vás určite oslovia.

Ingrediencie

  • 300 – 400 g varených cestovín (napríklad fusilli)
  • 200 g cibuľovej vňate
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Maslo
  • Paprika – podľa chuti
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup

Najskôr opláchnite cibuľovú vňať a následne ju nakrájajte na kúsky dlhé 2 cm.

Zohrejte si slnečnicový olej na panvici a pridajte vňať.

Po osolení pridajte korenie podľa chuti a prelisovaný cesnak.

Poduste všetko na miernom ohni približne 15 minút. Potom pridajte cestoviny zamiešajte a môžete servírovať.

 

Paštéta z cibuľovej vňate

Môže sa používať na rôzne jedlá. Napríklad ako prísada do mäsa alebo nátierka na chlieb.

Ingrediencie

  • 500 g cibuľovej vňate
  • 1 pl slnečnicového oleja
  • 1 pl soli

Postup

Najskôr si opláchnite vňať a pomeľte ju v mlynčeku na mäso.

Pridajte k nej soľ aj olej a všetko dôkladne premiešajte.

Zmes následne premiestnite do sklenených nádob, pevne zatvorte a vložte do chladničky.

 

Nakladaná cibuľová vňať

Nadmerná úroda nie je dôvodom na ich vyhodenie. Z cibuľovej vňate môžete vyrobiť vynikajúce produkty, ktoré v zime používajte ako doplnok k akémukoľvek jedlu.

Ingrediencie

  • 500 g cibuľovej vňate
  • 40 ml octu
  • 3 ks celého čierneho korenia
  • 60 g soli
  • 50 g cukru
  • 500 ml vody

Postup

Najskôr si opláchnite a nakrájajte cibuľovú vňať na drobné kúsky a povarte ju v 500 ml vody. Pridajte soľ, cukor a čierne korenie.

Prilejte ocot a dôkladne premiešajte, aby sa všetky chute prepojili a nechajte prevariť. Potom znížte teplotu a varte ďalších 10 – 15 minút. Počas tejto doby sa objem nálevu zmenší až o dvojnásobok.

Po sterilizácii sklenených nádob ich naplňte cibuľovou zmesou. Zatvorte ich, otočte hore dnom a nechajte vychladiť.

 

Letný šalát

A čo tak ľahký šalát? Budete naň potrebovať len pár produktov. Výsledkom je nízkokalorické jedlo, ktoré neuškodí vašej postave!

Ingrediencie

  • 300 g cibuľovej vňate
  • 1 uvarené vajce
  • 1 uhorka
  • Smotana podľa chuti
  • Soľ

Postup

Najskôr si opláchnite vňať a potom ju nakrájajte na malé kúsky.

Zmiešajte si uvarené vajce, nakrájanú uhorku, pridajte zvyšné ingrediencie a osoľte podľa chuti.

Šalát môžete dochutiť kyslou smotanou a dôkladne premiešajte. Hotovo!

Zdroj: sovkusom.ru