Záhradný stolík vlastnými rukami: oživte váš príbytok týmto nápadom

Zostali vám po rekonštrukcii nejaké dlaždice, plastové rúrky a cement? Prípadne len chcete zmeniť vzhľad vášho záhradného dizajnu, bez toho, aby ste museli minúť veľa peňazí? Ponúkame vám spôsob, ako to docielite v priebehu niekoľkých hodín.

 

Budete potrebovať:

plastové rúrky

plastové spojky pre plastové rúrky

dlaždice

cement

piesok

škárovaciu zmes

nástroje

 

Na začiatok si musíte určiť požadovanú veľkosť okraja stola a samotného stola, ako aj jeho tvar a na základe toho si vyberiete rúrku. V našom prípade má rúra, a teda aj hrana, malý priemer a stôl, rovnako ako jeho podpera, bude mať tvar mnohouholníka. Po premyslení návrhu budúceho stola sme potrubie rozrezali na kúsky požadovanej veľkosti.

Teraz pomocou rohových spojok napojíme časti rúr k sebe, čím vytvárame tvar mnohouholníka. To isté robíme aj s oporou stola.

Získame 2 kusy mnohouholníkov. Ďalej pripravíme roztok zo zmesi cementu a piesku. Potom prikryjeme pracovnú plochu fóliou, na ňu položíme konštrukcie a naplníme ich pripraveným roztokom. Zmes si dobre rozotrite po celom povrchu, pomôžte si špachtľou a prípadne odstráňte prebytočné množstvo.

Ďalej si do stredu menšieho mnohouholníka – podpery stola, nainštalujeme niekoľko rúrok. Výška týchto rúr priamo závisí od toho, ako vysoko chcete mať stôl. Nalejte roztok do rúrok. Potom ozdobíme časti budúceho stola rozbitými dlaždicami a vyskladáme zaujímavú mozaiku.

Keď cement zaschne, zafixujeme všetky dlaždičky škárovacou zmesou, čím odstránime prebytočné množstvo. Váš stôl je pripravený! Nohy stola a orámovanie môžu byť na požiadanie nalakované alebo inak ozdobené.

Pripájame aj video návod

Back To Top