Domáci malinový džem s banánmi. Stačia vám naňho len 4 veci

Sezóna obľúbeného ovocia je tu!. A to znamená, že ho môžete jesť nielen čerstvé, ale tiež myslieť na zásoby počas chladných zimných večerov. Preto sme sa rozhodli ukázať vám, ako pripraviť domáci malinový džem s banánmi.

S týmto receptom si poradíte aj vtedy, ak ste predtým nikdy nerobili žiaden džem. Po prvé, nebudete potrebovať viac ako 30 minút. Po druhé, domáci malinový džem sa vyrába z minimálneho množstva ingrediencií.

Množstvo záleží podľa vašej chuti. Môžete napríklad pridať viac banánov a menej malín. Potom bude výraznejšia chuť žltého ovocia. Okrem toho, kyselinu citrónovú ľahko nahradíte šťavou z 1 citrónu.

Домашнее малиновое варенье с бананом

Potrebujete

800 g cukru

250 g banánov

1 kg malín

1 čl kyseliny citrónovej

 

Postup

Opláchnuté maliny vložte do hrnca a pomocou mixéra ich rozmixujte na kašu.

взбитая блендером малина

Olúpte banány a nakrájajte ich na tenšie kolieska. Rozmixujte ich s malinami, pridajte cukor a kyselinu citrónovú. Dobre premiešajte a položte hrniec na sporák.

порезанный на кусочки банан

Zmes priveďte k varu, potom si plameň nastavte na najnižšiu intenzitu a varte ďalších 10- 20 minút. Zmes pravidelne premiešajte a odstráňte prípadnú penu na povrchu.

Sterilizujte sklenená nádoby. Nalejte do nich džem, pevne zatvorte a pretočte hore nohami. Potom ich prikryte niečím teplým a nechajte úplne vychladnúť.

готовое домашнее малиновое варенье

Uchovávajte ich v pivnici alebo v chladničke. Ak chcete, aby bol džem hustejší, varte ho dlhšie. Bude to trvať asi 30-40 minút. Prípadne, môžete do zmesi jednoducho pridať 12 – 15 g pektínu na 1 kg džemu. Dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top