Stačí zmiešať kefír s kyslou smotanou. Úžasný recept, ktorý každého ohromí

V chladničke sú zvyšky kefíru a kyslej smotany? Neponáhľajte sa ich zbaviť, zmiešajte tieto dve zložky a prekvapte hostí neobvyklým jedlom.

 

Zložky

500 g kyslej smotany

500 ml kefíru

1 lyžička soli

2 uhorky

 kôpor

¼ č. lyžička mletého čierneho ​​korenia

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice olivového oleja

 

Zmiešajte kyslú smotanu a kefír, pridajte soľ a všetko dôkladne premiešajte.

Nalejte zmes do gázy zloženej do niekoľkých vrstiev, zaviažte.

Nechajte precediť 1-2 hodiny nad miskou, aby mohla tekutina vytekať.

Presuňte zmes do cedidla nad miskou, zatlačte. Nechajte v chladničke 1-2 dni.

Uhorky nastrúhajte na hrubom strúhadle a opatrne vytlačte všetku tekutinu. Pridajte k výslednému syru kôpor, korenie, cesnak a olivový olej.

Dobre premiešajte.

Použite ako nátierku na obľúbený chlieb.

Podrobný recept vo videu nižšie.