Skombinujte si list aloe vera so stopkou ruže a tešte sa na výsledok!

Ruža je nielen krásna kvetina, ale aj náročná rastlina čo sa pestovania a starostlivosti týka. Je to práve tento faktor, ktorý záhradníkom často bráni v snahe zakoreniť odrezky ruží a zasadiť ich neskôr do svojej záhrady. Existuje však veľmi zaujímavý spôsob, ako zakoreniť odrezky ruží bez väčších problémov. A potrebujete na to len list aloe vera!

Existujú dva spôsoby zakorenenia ruží s aloe. Prvým je vytvorenie určitej výživnej tekutiny pre priaznivý vývoj koreňového systému ruže. Pri tejto metóde odstráňte šupku z listu a použijete len výživnú priesvitnú hmotu.

Odrežte si dostatočné množstvo v závislosti od veľkosti listov aloe. Pripravený základ z aloe vera rozmixujte ručným mixérom.

Do výslednej zmesi vložte stopku ruže, ktorá je zrezaná do šikma. Umiestnite ju na miesto, kde sa jej bude dariť. Po 5 až 7 dňoch skontrolujte úspech experimentu a pozrite sa, či už začala zapúšťať korienky.

Druhá metóda je jednoduchšia a rieši niekoľko problémov naraz. Stačí si odrezať kúsok listu, do ktorého umiestnite stopku ruže so 4 púčikmi.

A okamžite ho zasaďte do živnej pôdy vhodnej pre ruže.

Zhora navlhčite pôdu pomocou rozprašovača a opakujte to nasledujúce 2 týždne – pôda by mala zostať vlhká, no nepreháňajte to.

O pár týždňov uvidíte, ako sa púčiky zobudili a začali rásť. Aby bol úspech zaručený, spodné mladé listy sa môžu odtrhnúť, potom na ne ruža nebude musieť míňať energiu a rýchlo si vyvinie koreňový systém.

Ďalšie informácie o zakorenení odrezkov ruží s aloe nájdete v nižšie uvedenom videu: