Rýchly recept na dezert s názvom Vtáčie mlieko. Vrátila som sa s ním do detstva

Dezert „Vtáčie mlieko“ sa považuje za dlhoročnú klasiku. V roku 1978 sa poľské vanilkové sladkosti premenili na luxusný koláč, ktorý bol vynájdený ešte v ZSSR. Dnes však nájdete veľa rôznych variácií tohto obľúbeného dezertu. Preto sme sa rozhodli ponúknuť vám jednoduchšiu verziu pripravenú pomocou zahusťovadla s názvom agar.

Десерт «Птичье молоко» на агар-агаре

Agar je rýchlo tuhnúce rastlinné zahusťovadlo. Ale ak ste zvyknutí používať želatínu, pripravte s ňou dezert podľa pokynov. Dezert „Vtáčie mlieko“ je veľmi jednoduché a rýchle riešenie, ak dostanete chuť na niečo sladké.

Potrebujete

  • 400 g smotany
  • 100 g cukru
  • 100 g tmavej čokolády
  • 1 čl agaru
  • 30 g strúhaného kokosu

Postup

Zmiešajte si 350 g smotany s cukrom a agarom. Zmes vyšľahajte mixérom, až kým sa zložky úplne nerozpustia. Potom zmes rozlejte do pohárov do 2/3 a vložte ich do chladničky na 20 minút.

взбитая с сахаром сметана в миске

Medzitým si nalámanú čokoládu zmiešajte s 50 g smotany a vložte ju do vodného kúpeľa. Miešajte na nízkom ohni, kým sa úplne neroztopí.

Nalejte čokoládovú hmotu do pohárov a jemne premiešajte čokoládu s hornou vrstvou smotany. Nakoniec dezert posypte strúhaným kokosom.

украшение десерта шоколадной глазурью

Rýchle „vtáčie mlieko“ je pripravené! Ak chcete tenšiu glazúru, použite namiesto kyslej smotany mlieko alebo šľahačku. Potom môžete čokoládovú zmes distribuovať rovnomernejšie. Dobrú chuť!

 

Back To Top