Táto metóda výroby chodníka je neuveriteľná. Ušetrí vám čas a peniaze

Ak aj vy už premýšľate nad prácami pred domom či záhrade a neviete sa rozhodnúť, aký chodník zvoliť, ukážeme vám 5 návodov, ako to docieliť. Verte alebo nie, dokážete to aj vlastnými rukami a výsledok nebude o nič horší, ako keby ste navštívili špecializovaný obchod. Tu je niekoľko vynikajúcich nápadov na jednoduchú výrobu chodníčkov do vašej záhrady.

Prvý spôsob spočíva v použití formy na betónové chodníky. Princíp je veľmi jednoduchý: pripravte si miesto pre budúci chodník (vykopte), na zem rozmiestnite plastovú fólia, na vrch umiestnite formu a zalejte ju betónom. Počkajte 5-10 minút, vyberte formu a postup zopakujte. Po vysušení vyplňte medzery pieskom pomocou metly, zmyte ho vodou a chodník je hotový!

Touto metódou môžete vytvoriť nielen rovné a úzke, ale aj široké chodníky.

Druhým zaujímavým nápadom sú betónové dlaždice pod kameňom. Na plastovú fóliu umiestnite železný rám na spevnenie, nakoľko vrstva betónu bude hrubá. Betón následne zarovnajte a na dosiahnutie textúry kameňa, ho posypte práškovou farbou, ktorú nakoniec vyhlaďte pomocou stierky.

Po 2 až 3 hodinách sa použitia akéhokoľvek vhodného nástroja, vytvarujte rôznorodý vzor pripomínajúci kameň. Môžete použiť napríklad keramické dlaždice alebo oceľové tyče.

Ak chcete docieliť textúru kameňa, prejdite štetcom po betóne.

Po odstránení drevených dosiek si na hrany naneste trochu viac betónu, aby ste získali nerovnomernú textúru a pomocou štetca a noža ju upravte tak, aby vám vznikla hodnoverná napodobenina kamennej dlažby.

Podobným spôsobom môžete vytvoriť napodobeninu betónovej dlažby, s tým rozdielom, že povrch bude rovný.

A pomocou vhodného nástroja sa nakreslia čiary. Zhora si môžete vytvoriť akúkoľvek textúru štetcom, valčekom a podobne.

Viac nápadov na vytvorenie chodníkov nájdete v nižšie uvedenom videu: