Francúzska kuchyňa je známa svojimi sofistikovanými jedlami, ktoré nie je možné tak často pripravovať v domácich podmienkach. Vaša obľúbená francúzska cibuľová polievka sa však dá pripraviť za 30 minút a z minimálneho množstva ingrediencií. Je to nielen jednoduché, ale aj neuveriteľne chutné.
Vrcholom cibuľovej polievky je skaramelizovaná cibuľa počas dusenia. Týmto procesom sa z cibule dostáva jej prirodzená sladká chuť, čo dodá polievke nezabudnuteľný pôžitok.
Nemusíte byť vôbec skeptickí, už pri prvom varení vás uchváti aróma tejto polievky. Pripravte si ju aj vy a potešte svoju rodinu!
Potrebujete
- 9 ks cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- 100 ml vody
- 3 pl olivového oleja
- 100 ml bieleho suchého vína
- 200 g chlebu
- 50 g syru čedar
- Zelená cibuľka – podľa chuti
- Soľ
- Korenie
Postup
Očistite a narežte cibuľu. Osmažte ju na panvici s olejom, kým nezíska zlatohnedú farbu. Nezabudnite na soľ.
Pridajte prelisovaný cesnak, víno a premiešajte. Nalejte vodu, premiešajte a varte pod pokrievkou 10 minút.
Chlieb nakrájajte na krajce, potrite ich olivovým olejom a vložte do rúry na 10 minút a pečte pri teplote 180 ° C.
Posypte ich strúhaným syrom a pečte pri rovnakej teplote ďalších 5 minút.
Polievku servírujte do tanierov a pridajte k ním plátky chleba s roztopeným syrom. Ozdobte nasekanou zelenou cibuľkou a korením.
Na prípravu krutónov je lepšie použiť francúzsku bagetu, ako v klasickom recepte. Pred podávaním odporúčame polievku dať trochu postáť a nechať pod pokrievkou, aby bola chuť ešte sýtejšia.
Zdroj: sovkusom.ru