Tip na dezert: Zdravá, sladká a jednoduchá výroba klobásy zo sušeného ovocia

Ak si neviete predstaviť pitie kávy alebo čaju bez dobrého dezertu, no chcete si udržať dobrú postavu, je čas prejsť na zdravé maškrtenie. Mnohí veria, že zdravie a sladkosti nejdú dokopy, ale nie je celkom tak. Správna výživa spočíva iba v použití chutných, ale zdravých produktov. A čo by mohlo byť lepšie ako sušené ovocie?

Potrebujete

250 g datlí

100 g sezamových semienok

150 g kešu orechov

250 g sušených marhúľ

50 g slnečnicových semienok

1 lyžica pomarančovej kôry

štipka škorice

štipka kardamómu

 

Postup

  1. Odstráňte kôstky z datlí a namočte ich spolu so sušenými marhuľami do vriacej vody na 15-20 minút. Pomeľte ich v mlynčeku na mäso (ak chcete jednotnejšiu štruktúru) alebo v mixéri (ak chcete cítiť kúsky ovocia ).

  1. Orechy si spolu s 50 g sezamových semienok zľahka opečte na panvici alebo v rúre a pridajte ich k sušenému ovociu. Pridajte zvyšné semienka, lyžicu pomarančovej kôry, škoricu, kardamóm a všetko dobre premiešajte.

  1. Z výslednej hmoty si vytvorte klobásy a obaľte ich sezame. Vložte ich chladničky a po niekoľkých hodinách sú pripravené na konzumáciu. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru