Vždy sa mi zahmlievali okná v aute keď pršalo. Tento jednoduchý trik to vyriešil

Zahmlené okná vo vozidle nielen že rušia vodiča, ale bránia bezpečnej jazde na ceste. Okná sa v zime a daždivom počasí často zahmlievajú v dôsledku teplotných rozdielov.

Zlá viditeľnosť na ceste môže spôsobiť dopravnú nehodu, preto by ste mali vedieť, prečo sa okná v automobile zahmlievajú. Existuje niekoľko dôvodov…

bokeh, cestovať, chladnýPexels

V zime sa okná zahmlievajú v dôsledku koncentrácie, ktorá sa vytvára interakciou teplého a studeného vzduchu.

Opití cestujúci v aute prispievajú k zahmlievaniu okien v aute, pretože alkohol má tendenciu absorbovať vlhkosť. Rovnako tak aj ľudia, ktorí idú autom po bujarej noci.

Sklo sa často zahmlieva v dôsledku nadmernej vlhkosti. Dôvodom môže byť napríklad mokré oblečenie, rohože a autosedačky. Keď si v aute zahrejete, vlhkosť sa začne vyparovať a okná sa zahmlievajú. Nenechávajte v aute mokré predmety a včas odstráňte nahromadenú vodu z koberčekov pod nohami.

Ak je filter na čistenie vzduchu v automobile pokazený, budú cez neho prechádzať častice prachu a vzduchu, a preto budete mať problém so zahmlenými oknami. Pravidelné vymieňanie vzduchového filtra vám pomôže.

 

Aby ste zabránili zahmlievaniu skla počas dažďa, musíte v automobile zabezpečiť dobré vetranie. Okná potom zostanú vo vnútri suché a nezahmlievajú sa. Sledujte stav senzora, ktorý reguluje činnosť klapiek ventilu.

auto, biela, bokehPexels

Ako očistiť zahmlené okná v aute

Ak chcete vyčistiť bočné okná a čelné sklo, musíte najskôr zapnúť kúrenie. Potom nasmerujte teplý prúd vzduchu na sklo. V zime musíte byť opatrní, pretože prudká zmena teploty môže viesť k prasknutiu skla.

Aby ste zabránili zahmlievaniu skla v daždivom počasí, vyfúkajte ich mierne teplým alebo studeným vzduchom.

Ihneď po naštartovaní motora zapnite vyhrievanie tak, aby sa zadné sklo nezahmlievalo.

Ak má vozidlo funkciu recirkulácie vzduchu, použite ho počas jazdy, aby sa už viac okná nezahmlievali. Pravidelne vykonávajte úplné sušenie interiéru, najmä v období dažďov a tesne pred zimou.

 

Skvelý trik pre zahmlené okná

Natrite okná automobilu pomocou akejkoľvek peny na holenie. Okná sa prestanú zahmlievať, a to aj v tých najnepredvídateľnejších podmienkach. Zaujímavé je, že v závislosti od toho, akú penu použijete, môže byť efekt silnejší alebo slabší. Táto metóda sa však oplatí. Nezabudnite na ňu, keď sa budete holiť!