Zdalo by sa, že na zamrazení jahôd nie je nič komplikované, ale nie to ani také jednoduché. My vám však ponúkneme návod, aby ste si dokázali zamraziť tie najchutnejšie jahody. V zime bude ich chuť a vôňa taká čerstvá, akoby ste ich páve nazbierali zo záhady.
POSTUP
- Jahody si umyte. Je nutné, aby ste to robili po častiach a rýchlo, aby neabsorbovali vodu.
- Po umytí ich položte na papierovú utierku. Počkajte 20 minút, aby z nich stiekla voda a trochu vyschli.
- Potom z jahôd odstránite stopky a rozrežte ich na polovicu.
- Prvú vrstvu vložte do nádoby s rozrezanou stranou nahor, dôkladne ich posypte cukrom a druhú vrstvu ukladajte s rozrezanou stranou nadol.
- A všetko poriadne posypte cukrom.
- Nádobu môžete vystlať plastovým vrecúškom. Keď budete mať všetko hotové, zaviažte ju a vložte do mrazničky.
- Po niekoľkých dňoch si môžete vrecúško s jahodami vybrať z nádoby a vložiť ho opäť do mrazničky.
- To vám umožní ušetriť miesto v mrazničke, pretože sú umiestnené čo najbližšie k sebe.