Keď mi ostanú zrelé banány, vždy s nimi urobím túto vec

Banány sú exotické ovocie, ktoré mnohí milujú. To nás robí trochu šťastnejšími a tiež nás dobre nasýti. Je to vynikajúci doplnok k kokteilu, kaši alebo dezertu. Ale s výskytom tmavých škvŕn na ovocí náš záujem oň prudko klesá. Nemusíte vyhádzať prezreté banány, stále ich môžete použiť.

O vlastnostiach banánov je známe veľa. Dokonca aj jej šupka sa používa v ľudovom liečiteľstve.  Milujeme banány a pravidelne experimentuje s receptami. Tu sú 6 najlepších spôsobov použitia zrelých banánov.

 

Ako používať prezreté banány

Banánový chlieb a muffiny

banánový chlieb

Banánový koláč

Pri mnohých receptoch sa odporúča vybrať si presne zrelé ovocie. A čím tmavšie, tým lepšie. Napríklad pečený zrelý banán bude mať výraznejšiu chuť ako zelený. Vyrábajte chutný banánový koláč alebo muffiny. Ale nadmerne nepoužívajte, majú vysoký obsah kalórií.

 

Banánové smoothie a mliečne koktaily

banánový smoothie

 

Môžete použiť  zdravé banány ako  výživný vitamínový kokteil. Ovocné smoothie obsahujú veľa užitočných prvkov a pomôžu dobiť vaše batérie na celý deň. Bohatá chuť zrelých banánov vám pomôže myšlienkami prepraviť sa na nejaký neobývaný ostrov.

 

Banánové placky

Do cesta pridajte banán. To bude urobí palacinky jemné a pridá sladkosť. Nemusíte vôbec potrebovať cukor. Pripravte svieže banánové palacinky na raňajky.

Banánové placky

palacinky s banánmi

Banánové sušienky

 

Možno pridanie ovocia nezmení sušienky na zdravé jedlo, ale určite ho urobí mäkšie, jemnejšie a chutnejšie. Ak pripravujete banánové piškóty, môžete podľa potreby ich rozdrobiť. Populárne talianske suché sušienky plienili veľa sŕdc.

 

Ovsená kaša s banánmi

ovsené vločky s ovocím

Najzdravšie raňajky sú ovsené vločky. Ale málo ľudí máju radi varenú kašu bez chuti. Rozpučte banán vidličkou, vezmite hrsť orechov, trochu škorice a svoje obľúbené sušené ovocie. Uvidíte, že vaše raňajky dosiahnu úplne novú úroveň.

 

Banánová zmrzlina

Zmrazte kúsky prezretých banánov, kým nebudete mať slušné množstvo na vytvorenie zmrzliny. Ochladený banán rozmixujte a vegetariánska zmrzlina je pripravená. Alebo kombinujte s mliekom, aby ste získali klasickú variantu.

zmrzlina s banánmi

Toto nie je celý zoznam toho, ako používať prezreté ovocie. Aby bol banán čerstvejší, zabaľte jeho konček igelitom. Je to účinná metóda. A ako Vy používate zrelé banány?

zdroj:sovkusom.ru