Zázračné hnojivá pre sadenice uhoriek, ktoré vám zaručia skorú a bohatú úrodu

Ak sa rozhodnete pestovať sadenice uhoriek, nemusíte už chodiť do obchodu kupovať hnojivo. Všetko, čo potrebujete, nájdete aj v pohodlí vášho domova. Prírodné hnojivo je účinné, nielenže vašim sadeniciam poskytne všetko potrebné, ale ušetríte aj zbytočné výdavky.

Sadenice uhoriek je nutné hnojiť s príchodom prvého reálneho listu. Vďaka tomu majú rastliny v substráte dostatok stopových prvkov. Spoločným znakom každého typu hnojiva je, že sa používa po polievaní.

 

Hnojivo z droždia

10 g suchého droždia pridajte do 3 litrovej nádoby vody spolu s 1 polievkovou lyžicou cukru. Zmes je pripravená na použitie po uplynutí 24 hodín. Hnojivo sa aplikuje pri koreňoch v množstve 5 polievkových lyžíc pre každú uhorku.

Youtube | Сад-огород! LIFE

Jódové hnojivo

Jódový roztok nie je iba hnojivo, ale tiež prostriedok ochrany. Môže byť použitý vo všetkých fázach rastu. Stačí zriediť 4 kvapky jódu v 1 litri vody. Polievanie sa vykonáva pod korienkami. Norma: 3 polievkové lyžice na jednu rastlinu.

 

Popol ako hnojivo

Popol z dreva, ktorý je bohatý na draslík a fosfor, bude vynikajúcim hnojivom. Stačí si zriediť 1 pohár popola v 3 litroch horúcej vody a nechať ho odstáť po dobu jedného dňa. Výluh je možné použiť aj na plnohodnotné polievanie. Vyskúšajte a neoľutujete!

Cibuľová šupa

Šupky z 5 cibúľ namočte do 1 litra vody a nechať pôsobiť 3 dni. Po tom, ako polejete uhorky, prejdite na hnojenie priamo pod korene rastliny.

Youtube | Сад-огород! LIFE

Môžete si vybrať ktorúkoľvek z metód, nič nepokazíte, ani keď ich budete striedať. Sadenice uhoriek budú v každom prípade silné a poďakujú vám za to bohatou úrodou.

Podeľte sa o tieto dôležité rady aj s vašimi priateľmi na Facebooku!