Makový koláč
– 7 vajec =6 žĺtkov, 7 bielkov. 1 a 1/2 pohára kr. cukor,
6PL tepla voda,, 2 poháre poloh. muka,
2 poháre celý mak, 1/2 prášku.
Plnka – 400 ml.mlieka,1 pohár kr. cukor, 1 zlatý klas,
1 žĺtok, 250 g masla.
Posypka – posekané orechy, 1 PL masla, 1/2 vanilky, 2PL kr. cukor
Cesto – Z bielkov vyslahat sneh. Žĺtka vymiesat s cukrom, pridať vodu, múku mak, prášok do pečiva a vymiesat sneh. Dáme piecť na vymastany a vysypaný plech. Plnk- z mlieka, žĺtka, cukru a zlatého klasu uvariť hustú kašu. Do vychladnutého vmiesat maslo, dat na cesto. Posypka – orechy popraziť s 1PL masla s cukrom a vanilkou. Nechat vychladnúť a posypat koláč.