Kamarátka mi ukázala trik na originálny kvetináč. V obchode si ho ale nekúpite

Takto jednoduchý dizajnérsky kvetináč, ktorý môže plnohodnotne nahradiť klasický kvetináč, ste ešte nevyrábali. Náklady na projekt sa znižujú nákupom jutového lana a kúskom drôtu. Základom je priesvitná fólia, ktorá je perfektným riešením na zaujímavé vytvorenie kvetináča či už v interiéri alebo exteriéri. Sme presvedčení, že výsledok vás príjemne prekvapí.

Prvým krokom bude, že priesvitnú fóliu si zložíte do tvaru kužeľa. Aby ste zabránili jeho rozpadnutiu, stačí ho zlepiť lepiacou páskou.

Ďalším krokom je obstrihanie a zarovnanie. Tvar kvetináča by mal pripomínať kornútok na zmrzlinu.

Každý „kornútok“ oviňte jutovým lankom, počínajúc zdola. Povrch kužeľov je dodatočne potretý lepidlom. Vezmite si kúsok starého linolea alebo akéhokoľvek pogumovaného materiálu potrebnej veľkosti. Pripravené kužele položte vedľa seba na linoleum a obkreslite ich pomocou ceruzky. Následne si tento vzor vystrihnite a nalepte naň všetky tri kužele.

Vo vnútri každého jutového kužeľa sú vodotesné steny. V spodnej časti sa zároveň nachádza malý otvor, cez ktorý môže odtekať prebytočná voda odtekať.

Každý kužeľ ešte pripevnite k linoleovej základni pomocou drôtikov.

Z kúska drôtu si taktiež vytvorte rukoväť dáždnika. Oviňte ho jutovým lankom a potom ho pripevníte k zadnej strane linolea. Kužele môžete dodatočne ozdobiť jutovými kvetinkami, mašľami či inými dekoratívnymi prvkami.

„Dáždnik“ je pripravený na použitie. Zostáva ho už len vyplniť zeminou a po vysadení kvetín, ktoré sa vám páčia, ho zavesiť na stenu.

Ďalšie podrobnosti týkajúce sa vytvorenia originálnych črepníkov na sadenie si môžete pozrieť v nasledujúcom videu:

Youtube organická záhrada

 

 

Back To Top