Dokonalá ruská zmrzlina. Chutí tak, ako keď sme boli malé deti. V obchode ju už nekupujem

Recept:
3 domáce vajíčka
7 dkg práškového cukru
250 ml smotany na šľahanie
1 vanilka
kúsok čokolády
tortové oplátky

Postup:
Bielky vyšľaháme a postupne pridávame cukor a vanilku a vyšľaháme do peny pridávame po jednom žĺtku a šľaháme dlho do tuhej peny.Šľaháme asi 15 minút
Osobtne si vyšľaháme smotanu a pridáme do vyšľahanej vajíčkovej hmoty.

Na dno nádoby, ktorá je vhodná do mrazničky uložíme oplátku,zalejeme polovicou vanilkovej hmoty, nastrúhame čokoládu, zalejeme druhou polovicou vanilkovej hmoty a opäť nastrúhame čokoládu. Posledná bude oplátka, pritlačíme, zavrieme nádobu a dáme mraziť. Tým, že sa masa šľahala tak dlho, netreba ju počas mrazenia miešať.Necháme cez noc v mrazničke.

Back To Top