Ako nájsť najlepšie miesto pre práčku? S týmto trikom to bude hračka

Zorganizovanie priestoru v dome je mimoriadne dôležitá záležitosť, o ktorú by ste sa mali zaujímať, ešte pred samotným nasťahovaním.

Obzvlášť dôležitým bodom je umiestnenie spotrebičov v kúpeľni, pretože ďalšie pohodlie rodiny bude závisieť od toho, ako ich zariadite hneď na začiatku.

Veľký obytný priestor umožňuje majiteľom zrealizovať všetky svoje najodvážnejšie a najambicióznejšie nápady. U malých bytov je však situácia celkom iná.

Hoci sa majitelia takýchto bytov radi inšpirujú, no keď si uvedomia, že rekonštrukcia bude omnoho zložitejšia, než si mysleli, upadajú do miernej depresie. Okrem toho, kúpeľňa je z nejakého dôvodu často najproblematickejšou časťou menšieho bytu.

Dnes vám ponúkneme riešenia, ako povzniesť kúpeľňu na vyššiu úroveň a zapojiť domáce spotrebiče do interiéru malého bytu.

TIPY

Aby bola malá kúpeľňa priestranná a útulná zároveň, stojí za to zvoliť si miniatúrne a rohové modely, či už ide o sprchový kút alebo toaletu a umývadlo.

architektúra, batéria, čistiťPexels

Majitelia malých bytov by si mali dôkladne premyslieť, či si do svojej kúpeľne kúpia vaňu alebo sprchový kút. Obe riešenia majú svoje klady a zápory, ktoré je potrebné pri rozhodovaní zohľadniť.

U ľudí, pre ktorých je táto voľba príliš ťažká, ponúka moderný trh vynikajúci kompromis. Títo ľudia by mali venovať osobitnú pozornosť sprchám s hlbokou vaničkou. Takéto modely sú v tejto situácii najpraktickejším riešením, pretože zaberajú málo miesta a dajú sa použiť aj ako vaňa. Jedinou výzvou je, že sa môžete sprchovať iba v sede.

dievča, dom, domov                                         Pexels

Pokiaľ ide o výber práčky, majitelia starších bytov by sa mali zamerať na práčky s vertikálnym plnením. Takéto modely práčok majú malé rozmery, a preto sa stávajú ideálnym riešením do malej kúpeľne.

 

A ak si stále chcete kúpiť klasický model práčky, mali by ste popremýšľať o tom, aby ste ju umiestnili priamo pod umývadlo. Hlavnou výhodou je úspora miesta, hoci ide o finančne náročnejšie riešenie.

Do úvahy sa môžu vziať aj ďalšie praktické možnosti. Práčka môže byť integrovaná pod dosku alebo skrytá v skrinke, ktorá tam bola predtým naplánovaná.

architektúra, batéria, bývaniePexels

Po odstránení všetkých technických problémov je čas prejsť na dekoráciu miestnosti. Ak chcete opticky rozšíriť priestor, návrhári odporúčajú zvoliť horizontálny vzor pre steny kúpeľne a strop urobiť lesklým, svetlým (takto bude vyzerať, že je vyšší).

Pomocou zrkadiel môžete miestnosť opticky rozšíriť do všetkých smerov.

batéria, interiér, interiérový dizajnPexels

zdroj: pinterest.com

Back To Top