Lahodné diétne palacinky bez múky. Cesto je úžasne sladké a dobre sa s ním pracuje. Vždy sa podaria

Neuveriteľne chutné tenké palacinky s chrumkavým okrajom nikoho nezanechajú ľahostajnosť. Po objavení tajomstva ich prípravy bude veľa prekvapených, pretože múka v recepte úplne chýba. A to znamená, že hrozba pre štíhlu postavu sa stráca, pokiaľ, samozrejme, nekonzumujete palacinky v nepremeraných množstvách.

zloženie:

Vajcia (veľké) – 2 ks.

Kefír – 200 g

Cukor – 0,5 p. lyžice (podľa potreby môžete zmeniť normu)

Vanilka – 1 štipka

Kukuričný škrob – 3 lyžice s vrchom

1/3 čajovej lyžičky sódy

Soľ podľa chuti

Vriaca voda – 100 ml

Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ, vanilínový cukor a dobre rozmiešame. Potom vlejeme kefír a rozmiešame, až kým sa nedosiahne homogénna hmota.

Zmiešame škrob so sódou a pridáme do vaječnej zmesi. Dobre rozmiešame, aby nezostali hrudky.

Youtube Alena Mitrofanová

Do výslednej hmoty nalejeme vriacu vodu a znova rozšľaháme. Cesto zakryjeme a necháme ho stáť najmenej 10 minút.

Dobre nahriatú panvicu namažeme rastlinným olejom. Opečieme palacinky z oboch strán na miernom ohni smažíme až do zlatohnedá.

Youtube Alena Mitrofanová

Youtube Alena Mitrofanová

Youtube Alena Mitrofanová

Palacinky sú pripravené!

Ďalšie podrobnosti o výrobe palaciniek bez múky nájdete vo videu nižšie:

Back To Top