Neuveriteľne chutné tenké palacinky s chrumkavým okrajom nikoho nezanechajú ľahostajnosť. Po objavení tajomstva ich prípravy bude veľa prekvapených, pretože múka v recepte úplne chýba. A to znamená, že hrozba pre štíhlu postavu sa stráca, pokiaľ, samozrejme, nekonzumujete palacinky v nepremeraných množstvách.
zloženie:
Vajcia (veľké) – 2 ks.
Kefír – 200 g
Cukor – 0,5 p. lyžice (podľa potreby môžete zmeniť normu)
Vanilka – 1 štipka
Kukuričný škrob – 3 lyžice s vrchom
1/3 čajovej lyžičky sódy
Soľ podľa chuti
Vriaca voda – 100 ml
Do misky rozbijeme vajcia, pridáme soľ, vanilínový cukor a dobre rozmiešame. Potom vlejeme kefír a rozmiešame, až kým sa nedosiahne homogénna hmota.
Zmiešame škrob so sódou a pridáme do vaječnej zmesi. Dobre rozmiešame, aby nezostali hrudky.
Youtube Alena Mitrofanová
Do výslednej hmoty nalejeme vriacu vodu a znova rozšľaháme. Cesto zakryjeme a necháme ho stáť najmenej 10 minút.
Dobre nahriatú panvicu namažeme rastlinným olejom. Opečieme palacinky z oboch strán na miernom ohni smažíme až do zlatohnedá.
Youtube Alena Mitrofanová
Youtube Alena Mitrofanová
Youtube Alena Mitrofanová
Palacinky sú pripravené!
Ďalšie podrobnosti o výrobe palaciniek bez múky nájdete vo videu nižšie: