Rekonštrukcia kuchyne: Jednoducho, svojpomocne a za málo peňazí

Rekonštrukcia kuchyne nemusí hneď vyžadovať veľké investície či pomoc od odborníkov. Mladý pár z Ameriky prezradil, ako sa im podarilo zmestiť do rozpočtu 680 dolárov a úplne zmeniť vzhľad ich kuchyne. Samozrejme, najskôr si museli všetko premyslieť, nakúpiť materiály a nájsť nejaké videá na internete, keďže to robili všetko vlastnými rukami, výsledok však predčil ich očakávania.

Takto vyzerala kuchyňa pred rekonštrukciou – úplne štandardná kuchyňa, ktorá podľa ich slov, nebola prerábaná viac ako 20 rokov:

Rozhodli sa preto vytvoriť niečo originálne, krásne a pokiaľ možno, nie príliš drahé. Preto začali so svojpomocnou opravou. Nemali peniaze na nový nábytok, no boli odhodlaní vdýchnuť život tomu starému. Najprv sa pustili do dvierok – kúpili a zrezali rámy, prilepili ich, pripevnili svorkami, zbavili mastnoty a vysušili.

Potom namaľovali nábytok bielym smaltom a kuchyňa sa okamžite nadobudla iný vzhľad.

Prešli na zástenu, ktorú obložili keramickými dlaždicami a zároveň namontovali úchytky na dvierka.

Nasledovala kuchynská linka –  opracovali spoj so stenou tesniacim prostriedkom, zobrali polyakrylové farby a s pomocou valčeka si namaľovali „mramorovú“ linku.

Nechýba ani LED podsvietenie…

Na dokončenie renovácie sa pár rozhodol pridať trochu farieb: vymenil záclonu a zadovážili si koberec, ktorý k nej bude pasovať.

Takto vyzerá kuchyňa pred a po renovácii: