Žihľava je skutočným liečiteľom. Tu je návod, ako ju využiť

Málokto vie, že žihľavy majú veľa liečivých vlastností. Tieto liečivé rastliny sú bohaté na vitamíny K a B2. Obsahujú pomerne veľké množstvo karoténu, kyseliny askorbovej, kyseliny pantoténovej, bielkovín, škrobu, uhľohydrátov, solí železa a draslíka.

Hlavné liečivé vlastnosti žihľavy spočívajú v jej čistiacom účinku. Zvyšuje počet červených krviniek, normalizuje zloženie krvi, znižuje hladinu glukózy v krvi a obohacuje telo o vitamíny.

Najlepší spôsob, ako ju dostať do tela, je príprava čaju. Stačí zaliať 2 polievkové lyžice sušených listov pohárom (250 ml) prevarenej vody a nechať vylúhovať.

Pite 50 ml trikrát denne po dobu jedného mesiaca. Postupne zmiznú bolesti kĺbov, svalov, zubov a zlepší sa vám zrak.

Taký čaj je dobrý aj pre váš imunitný systém. Je bohatý na vitamíny A, C, D, E a K, lecitín a antioxidanty, môže bojovať proti stresu a únave. Okrem toho, ničí baktérie v tele. Ak sa u vás prejavujú pocity nachladenia, pripravte si tento čaj!

Má laxatívny a diuretický účinok, čistí obličky, zažívací trakt, reguluje trávenie a bojuje proti infekciám v týchto orgánoch.

https://www.instagram.com/p/B_jhghHFqoR/

Žihľava pomôže bojovať proti hnačkám a stimuluje metabolizmus. Tieto účinky spolu s antioxidačnými vlastnosťami iných zložiek sú ideálne na chudnutie!

Žihľava okrem toho zlepšuje činnosť srdca a vďaka obsahu vitamínu K zvyšuje zrážanlivosť krvi. Žihľava má tiež antihemoragický účinok – aplikujte ju na poranené miesta v podobe kašičky – žihľavu zalejete vriacou vodou.

Žihľavový čaj má priaznivý vplyv aj na pokožku, pretože podporuje regeneráciu, urýchľuje hojenie jaziev a má antiseptický účinok.

Žihľava je rastlina, ktorá sa často používa do šampónov proti vypadávaniu vlasov a pri rôznych ošetreniach vlasov, pretože reguluje činnosť mazových žliaz a vyrovnáva štruktúru pokožky v problémových oblastiach.

Ide o zázračný liek, na ktorý už mnohí zabudli! Používate ju aj vy?

https://www.instagram.com/p/CAVBQy7l0dM/

Back To Top