5 výhod pri umiestnení plátkov citróna na nočný stolík na noc – od zníženia krvného tlaku až po úľavu od stresu

Čo vám ako prvé napadne keď počujete slovo „citrón“? Je to jeho tvar alebo chuť? Alebo možno jeho prospešné vlastnosti?


Pravdepodobne ste už počuli o tom, že je prospešné ráno vypiť teplú citrónovú vodu. Zlepšuje to váš tráviaci a imunitný systém. Počuli ste aj o ďalšom zaujímavom využití citrónov, ktoré môžu byť prínosom pre vaše zdravie?

https://www.instagram.com/p/B-iDrZTgr4J/

Citróny vedľa vašej postele
Sila citrónov sa zdá byť neobmedzená. Vedci poukázali na nový spôsob použitia týchto plodov. Môžete z nich mať úžitok aj keď spíte! Ako? Ak ich umiestnite vedľa postele, môže to zlepšiť vaše dýchanie a celkovú kvalitu vzduchu! Všetko čo musíte urobiť je:

  • jednoducho nakrájajte citrón na plátky,
    • plátky vložte do misky,
    • misku nechajte ležať na nočnom stolíku cez noc.

 

Aké sú výhody?
Tento postup môžete zopakovať každú noc. Zoznam výhod je pre tak ľahkú rutinu veľmi pôsobivý:

 

  1. Môže pomôcť znížiť krvný tlak.

32% Američanov má problémy s krvným tlakom. Citróny preto môžu byť skutočne užitočné. Hlavnou výhodou tejto metódy je, že je úplne jednoduchá. Napriek tomu sa dôrazne odporúča poradiť sa s lekárom o problémoch s krvným tlakom, aby sa určila príčina a liečba.

 

2.Zmiernenie stresu

Je to obzvlášť užitočná výhoda vzhľadom na stresujúci čas, v ktorom žijeme. Veľké množstvo faktorov môže vyčerpávať náš nervový systém po celý deň. Zdravý spánok je preto takmer rovnako dôležitý ako dýchanie. Vôňa citrusov upokojuje nervový systém a prispieva k jeho odpočinku.

3.Zlepšenie dýchania

Existujú dva hlavné problémy týkajúce sa dýchania, ktoré citrón zvláda veľmi dobre. Jeho antioxidačné vlastnosti môžu ľuďom pomôcť s upchatým nosom a rôznymi alergiami. Čistí vzduch v miestnosti, takže je oveľa príjemnejší (ak máte radi citrónovú vôňu).

 

4.Zbaví vás hmyzu

Citróny sú jedným z najúžasnejších prírodných repelentov. Môže znížiť množstvo hmyzu alebo ho udržať mimo vašej spálne. Hmyz vôňu citrusu zjavne neocení.

 

5.Zvyšuje energiu na ráno

Citróny majú priaznivý vplyv na dýchací a nervový systém, a tým zefektívňujú váš spánok. Okrem toho, vôňa citróna môže pomôcť zvýšiť produkciu serotonínu, hormónu, vďaka ktorému sa budete ráno cítiť šťastnejší a budete pociťovať úľavu.

 

Ak sa vám tento článok páči, zdieľajte ho s priateľmi.

Tento článok slúži iba na informačné účely. Nediagnostikuje ani nelieči. Pred použitím informácií uvedených v článku sa vždy poraďte s certifikovaným zdravotníckym pracovníkom. Redakčná rada nezaručuje žiadne výsledky a nenesie žiadnu zodpovednosť za škody, ktoré môžu vyplynúť z použitia informácií uvedených v článku.

https://www.instagram.com/p/B-o-N31ns1U/

zdroj:fabiosa.com