Kuchyne v retro štýle – klasika kombinovaná s modernosťou

Keď sa povie „retro“, každý to môže pochopiť po svojom. Pre niektorých je toto slovo spojené so začiatkom 20. storočia, pre iných so 60-timi rokmi a iní si ešte stále predstavujú 80. roky. Ak ste sa rozhodli zariadiť si kuchyňu podľa motívov z čias minulých, nie je vôbec potrebné obmedzovať sa na konkrétne obdobia. Stačí sa držať jedného štýlu. V niektorých prípadoch nič nepokazíte ani elekticizmom – miešaním prvkov rôznych štýlov.

 

Bohaté farby

Používajte matné textúry a umiestnite do kuchyne riad v štýle obdobia, ktoré v nej chcete vytvoriť. Technológie by sa mali podobať dizajnu zariadení z minulých rokov. Mnoho výrobcov už ponúka aj modernú elektroniku v retro dizajne.

Nezabudnite na textílie. Pop-art zahŕňa živé sýte farby a veľké vzory.

Medený riad a vkusný nábytok

Môžete použiť moderný nábytok a doplniť ho kovovou linkou pripomínajúcou medenú farbu. Doplňte kuchyňu o riad s nablýskanou meďou.

Používajte prírodné drevo

Pred mnohými rokmi to bol hlavný materiál na výrobu nábytku. Ak ho nie je možné vyrobiť z prírodného dreva, objednajte si napodobeninu. Drevený nábytok si vyžaduje osobitnú starostlivosť, ale kvôli celkovému dojmu sa to určite oplatí.

Nábytok s uhlami

Takýto dizajn pripomína časy, keď sa priemyselný dizajn prikláňal k jednoduchosti a funkčnosti. Môžete si zvoliť masívnejšiu techniku ​​s nádychom retro dizajnu.

Lesklé a žiarivé doplnky

Bez ohľadu na to, aké zvláštne to môže znieť, retro a futurizmus idú dokopy. Koniec koncov, v 60. rokoch ľudia snívali o budúcnosti a nových vedeckých úspechoch. Ultramodernú kuchyňu doplňte napríklad o chladničku so staromódnou farbou.

Zástena v podobe dosiek

Táto technika bola pred niekoľkými desaťročiami veľmi populárna. V súčasnosti je lepšie zakryť štruktúru dreva matnou farbou vo farbe kuchynského nábytku. Nezabudnite na farebné akcenty.

Vianočná červená

Táto farba je pevne zakorenená v štýle 60. rokov, ale nezabudnite, že maximálny efekt dosiahnete, ak ju doplníte o lesklú textúru. Zvyšok nábytku nechajte v jednotnej farbe.

Otvorené police a zaujímavé doplnky

Gazdinky z päťdesiatych a šesťdesiatych rokoch boli hrdé na svoju kuchyňu a nechceli nič skrývať. Nablýskané riady boli ich pýchou. Ak ste pripravení venovať toľko času upratovaniu (alebo viete presne, komu to zveriť) pustite sa do toho. Doplňte kuchyňu lustrami od starej mamy a umývadlom v štýle čias minulých.

Pridajte detaily

Retro štýl sa môže objaviť aj vo forme ľahkých náznakov. Pokojne môže ísť o nejaký zaujímavý kus nábytku a pár pamätných maličkostí. Zvyšok interiéru by mal vyzerať neutrálne.

Najdôležitejšou vecou je nepreplniť príbytok zbytočnými drobnosťami a ponechať dostatok voľného miesta. V opačnom prípade sa môže stať že váš byt v retro štýle bude vyzerať staromódne.

 

zdroj:pinterest.com

Back To Top