Svetlý, štýlový a útulný balkón v škandinávskom prevedení: Aj takto to môže vyzerať u vás doma!

Škandinávsky štýl je jedným z najpopulárnejších prevedení, ktorým si ľudia zútulňujú svoje príbytky. Takýto interiér je ideálny pre miestnosti s nedostatočným denným svetlom. V dizajne dominuje biela, teplá béžová, sivá a modrá. Izby v škandinávskom štýle sa vyznačujú prírodnými materiálmi, jednoduchým nábytkom bez zložitých dekoratívnych prvkov, jemným osvetlením a premyslenými detailmi, vďaka ktorým je vaše bývanie ešte komfortnejšie.

Škandinávsky štýl sa dá použiť nielen na navrhovanie izieb, ale aj na usporiadanie balkóna. Mali by ste si ale zapamätať, že tento štýl nie je postavený na jasných pravidlách, ale na pocitoch a emóciách majiteľov domu.

Aby balkón, zdobený v škandinávskom štýle, nevyzeral chladne a príliš jednoducho, je potrebné zvoliť správne dekoratívne prvky: vlnené koberce, mäkké koberce, svetlé záclony, rastliny, sviečky a lampy premenia celý priestor na oázu pokoja a tepla.

Dôležitú úlohu hrá výber podlahy. Aby ste sa na balkóne cítili komfortne aj v zime, môžete nainštalovať podlahu s vykurovaním. Podlaha môže byť pokrytá drevenými doskami alebo keramickými dlaždicami napodobňujúcimi drevo a pokrytá dekoratívnymi kobercami.

Vyberte si kompaktný, praktický a funkčný nábytok. Skladacie stoličky, ľahké prenosné stoly, zasúvacie šuflíky spojené s priestorom na sedenie – ideálna voľba pre malý balkón.

Ďalšou charakteristikou škandinávskeho štýlu je veľké množstvo rastlín na balkóne. Kvety v kvetináčoch, drevených a hlinených kvetináčoch urobia z balkóna útulnú záhradku.

Nie je potrebné okamžite zdobiť balkón v škandinávskom štýle, môžete to robiť postupným pridávaním nových prvkov. Útulný balkón sa stane miestom, kde si po náročnom dni môžete oddýchnuť a prejsť na úplne iné myšlienky.

 

 

zdroj:pinterest.com

Back To Top