Tvarohové šatôčky sú veľmi tradičným a starým slovenským dezertom. Ich príprava nemusí byť zložitá. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na ich prípravu a uvidíte sami! Zvládne to aj začiatočník!
Podľa tohto receptu pripravíte cesto tak, ako má byť a zostáva už len naplniť ho tvarohom. Môžete podľa chuti vybrať aj inú náplň. Vyskúšajte napríklad šatôčky plnené orechmi alebo makom. Máte veľa možností!
zloženie
- 250 g hladkej múky
- 100 g masla
- 4 g tuku
- 2-3 lyžice cukru
- štipka soli
- 1 vajce
- 200 ml kyslej smotany
- 3/4 balenie kvasníc
Príprava
Zmiešajte postupne všetky uvedené prísady do jemného cesta a dobre ho prepracujte. Potom ho rozvaľkajte a rozkrájajte na obdĺžniky. Tieto naplňte tvarohom a zabaľte do tvaru šatôčok. Tie vyskladajte na plech, pomažte žĺtkom a pečte dozlata v rúre. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
