Hotová je za pár minút. Jednoduchá čerešňová pana cotta. Netreba nič variť ani piecť

Tento taliansky dezert je nielen vzhľadovo pekný, ale aj neuveriteľne chutný. Jeden pohár môže byť dosť aj pre jedného človeka! Pripravte si chutnú panna cottu podľa nasledujúceho receptu.

Ingrediencie

  • 600 g čerešní bez kôstok (čerstvé alebo rozmrazené)
  • 400 g cukru
  • 40 ml vody
  • 75 g želatíny
  • 100 ml horúcej vody
  • 900 ml mlieka 2,5%
  • 400 ml kyslej smotany
  • jablká
  • čerešne a mäta na dekoráciu.

Postup

  1. V mixéri rozmixujte čerešne s 200 g cukru a 40 ml vody  až kým nezískate jemnú konzistenciu. Penu zhora odstráňte lyžičkou. Želatínu namočte podľa návodu na obale, zohrejte ju a nalejte do čerešňovej zmesi.

  1. Poháre, v ktorých budete servírovať dezert si položte na dosku s utierkou tak, aby sa nakláňali do jednej strany (môžete si pomôcť nakrájanými jablkami, ktoré podložíte pod každý pohár), naplňte ich čerešňovou zmesou, vložte do chladničky, a počkajte kým stuhne.

  1. Medzitým si zmiešajte mlieko s kyslou smotanou a 200 gramami cukru, zohrejte ich na ohni, aby sa všetky zložky rozpustili a zjednotili. Želatínu pripravenú podľa návodu vmiešajte do zmesi.

  1. Mliečnu zmes nalejte do pohárov a vložte do chladničky, kým nestuhne.

  1. Ak si chcete urobiť krajšie vrstvy, nastavte si poháre do rôznych uhlov, aby ste mohli do nich postupne nalievať čerešňovú vrstvu, a keď stvrdne v chladničke, pridáte mliečnu. Budete to striedať toľko, koľko budete chcieť.

  1. Pripravenú pana cottu dozdobte čerešňou a lístkami mäty.

Vyskúšajte to aj vy!

 

zdroj: Правильная Еда

Back To Top