Na špilky som dala Jahody ponorené v čokoláde. Urobila som lusuxný dezertík pre všetky mlsné jazýčky

Luxusná kytica jahôd v bielej čokoláde, je skutočným potešením pre tých, ktorí chcú urobiť originálny a nezabudnuteľný darček. Cena je porovnateľná s obyčajnou kyticou kvetov, ale nezvädne vo váze a budú si na ňu ešte dlho pamätať. Mimochodom, vytvorenie takejto pochúťky nie je vôbec ťažké!

Budete potrebovať:

  • 25 jahôd
  • Drevené špajle
  • rozpustená biela čokoláda
  • potravinárske farbivo
  • ozdobná posýpka a strúhaný kokos
  • potravinová fólia
  • darčekový baliaci papier a stuhy
  • kúsok polystyrénu

Postup:

Jahody, s ktorými budete pracovať, musia byť pevné a bez prehĺbenín. Jahody opláchnite, dôkladne osušte a vložte na pár minút do chladničky. Rozpustite čokoládu v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Trochu čokolády si premiestnite do menšej misky a do zvyšku pridajte ružové potravinárske farbivo.

Maribel TV

Aby sa jahody držali na špajli čo najlepšie, ostrý koniec ponorte do čokoládovej zmesi a nastoknite naň jahodu. Čokoláda stvrdne a zafixuje ju.

Maribel TV

Následne celú jahodu ponorte do čokolády tak, aby ňou bola pokrytá celá jahoda. Prebytočnú čokoládu nechajte trochu odkvapkať. Špajle potom nastoknite do polystyrénu a nechajte čokoládu stuhnúť.

Maribel TV

Vyberte si zopár jahôd na ktoré nanesiete strúhaný kokos a jedlé dekorácie (srdiečka, prášok, guľôčky).

Maribel TV

Po zaschnutí zvyšné jahody ozdobte odloženou bielou čokoládou.

Maribel TV

Počkajte, kým všetky jahody úplne stuhnú. Následne začnite s tvorbou kytice. Najskôr si zabaľte 4 – 5 špajlí dokopy pomocou potravinovej fólie. Týmto spôsobom pokračujte ďalej a nakoniec si všetky menšie zväzky spojte do jednej veľkej kytice.

 Maribel TV

Zabaľte kyticu do baliaceho papiera. Mal by byť dostatočne dlhý na to, aby skryl špajle. Všetko nakoniec spojte stuhou a váš vynikajúci darček je hotový!

Maribel TV

Pre viac podrobností si môžete pozrieť aj nasledujúce video.

zdroj:

Maribel TV

 

 

 

Back To Top