Slaninu nevyprážam na oleji ale robím v rúre. Tento recept je tak úžasný a slaninka chutí 100krát lepšie

Ako zapekať slaninu v rúre

Zapekanie slaniny v rúre je podľa môjho názoru najúčinnejším a tradičným spôsobom ako zapiecť slaninu. Platničky na peci sú tak uvoľnené na prípadnú ďalšiu prípravu raňajok a zároveň môžete pokojne sledovať proces zapekania. Vyzerá to tak chutne, že to priťahuje k sebe nemálo ľudí, ktorí sa chcú naraňajkovať.

Čítajte ďalej a dozviete sa, ako pripraviť dokonalú slaninu v rúre.

PS: V komentároch mnohí odporúčajú zapekať pri nižšej teplote. Zvyčajne pečiem pri teplote 200 ° C a nikdy som slaninu nespálil, nedošlo ani  k dymu ani k ohňu :). Ale ak zabudnete na papier na pečenie, môže sa to stať. Vy lepšie poznáte vlastností vašej rúry, takže si sami vyberte teplotu.

Krok 1: Čo potrebujete

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • slanina (môže sa použiť, nedávno reklamovaná slanina Miratorg)
  • rúra zahriata na 200 ° C

To je všetko! Nič jednoduchšie!

Krok 2: Ukladanie slaniny

Položte papier na pečenie. Rozložte kúsky slaniny na vrch tak, aby sa neprekrývali. Ak sú prekrývané, potom nie sú tak dobre upečené.

Krok 3: Pečenie!

Pečieme 15 – 20 minút pri teplote 200 ° C, alebo kým slanina nebude tak chrumkavá, ako sa vám páči! Slaninu netreba obracať.

Ak pripravujete niekoľko podnosov slaniny, môžete si medzitým pripraviť ďalší plech.

Prvá fotografia bola urobená v 8. minúte prípravy – druhá po dokončení v 16. minúte.

Krok 4: Podávanie

Hneď ako sa slanina opečie, zbavíme sa prebytočného tuku rozložením slaniny na papierovú utierku.

Blahoželáme! Vaša domácnosť bude s takými neobvyklými raňajkami veľmi spokojná. A potrebovali ste minimum úsilia a času.

Teraz musíte nájsť niekoho, kto umyje riad :-D.

zdroj:https://www.instructables.com/

Back To Top