Najlepšia rýchla večera. Cesnakový chlieb pečený v rúre chutí každému a je poriadne chrumkavý

Milujem tento recept pečeného cesnakového chleba. Chlieb je taký voňavý a chutný, že vždy chcem pripravovať všetky sendviče iba z neho. Moja domácnosť ma stále presviedča robiť len tento recept.

Krok 1: Zložky

  • jedna čerstvá mäkká bageta, nakrájaná pozdĺžne na polovicu, a potom na niekoľko častí. Je lepšie vybrať bagetu čo najviac vzdušnú!
  • 4 polievkové lyžice masla
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 2 lyžice jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 3 strúčiky popučeného cesnaku 
  • 1/8 – 1/4 šálky postrúhaného syra (parmezán)

Budete tiež potrebovať plech na pečenie a rúru nastavenú na 220 ° C.

Chcem ešte raz zdôrazniť, že je veľmi dôležité zvoliť správnu a mäkkú bagetu. Ak bageta nie je čerstvá alebo je z tých, ktoré sú chrumkavé, nebude vám vyhovovať. Cesnakový chlieb vyrobený z takejto bagety bude ťažké žuť. To sa mi stalo mnohokrát, kým som sa nenaučila, ako si vyberať bagetu.

Etapa 2: Roztavenie a roztieranie

V malej miske rozpustite maslo a zmiešajte ho so všetkými ingredienciami. Výslednú zmes naneste lyžičkou na chlieb a rovnomerne rozložte.

Krok 3: Pečenie

Cesnakový chlieb pečieme pri teplote 220 ° C počas 10 – 15 minút.

Nechoďte ďaleko od rúry, pretože akonáhle bageta zhnedne, rýchlo ju vytiahnite, inak sa ukáže, že je príliš suchá.

Teraz si môžete vychutnať čerstvý cesnakový chlieb priamo z rúry!

PS: Ak to všetko nezjete naraz, zvyšky sa môžu použiť nasledujúci deň ako hrianky na šalát, polievku alebo ako vynikajúci zákusok k pivu. Niekedy jeme chlieb aj na druhý deň.

zdroj:  www.instructables.com

Back To Top