Ako zaplietať rybí cop? Krok po kroku sa to naučte raz-dva

Milujem tento cop, pretože sa mi zdá zaujímavejší ako obyčajný vrkoč, zatiaľ čo zaplietanie nie je o moc zložitejšie. Ukážem vám tradičnú metódu rybárskeho copu.

Krok 1: Začíname

Rybí cop samozrejme vyzerá lepšie, ak máte dlhé vlasy, ale to nie je potrebné. Na tento účes nebudete potrebovať žiadne ďalšie materiály ani špeciálne hrebene.

Začneme oddeľovaním vlasov ako na fotografii.

Fáza 2: začnite zaplietať

Rovnako ako všetky ostatné vrkoče, aj tento vyžaduje striedavanie rôznych prameňov vlasov. V závislosti od vzhľadu, ktorý chcete dosiahnuť, si môžete vziať rôzny počet prameňov. Čím viac prameňov sa bude podieľať na zaplietaní, tým kratší bude vrkoč, a čím menej, tým dlhší.

 

 

  1. Rozdeľte vlasy na dva pramene „červený“ a „žltý“
  2. Začnite tým, že vezmete malý prameň „modrých“ vlasov z vonkajšej pravej strany a preložíte ho na „žltý“ prameň.
  3. Položili sme „modrý“ prameň na „žltý“ a teraz ho preložte medzi dva susedné pramene („žltý“ a „červený“). Ďalej preložte „modrý“ prameň pod „červený“ tak, aby vyšiel na ľavej vonkajšej strane „červeného“ prameňa.
  4. Zopakujte to isté na ľavej strane. Preložte „zelený“ prameň na ľavú stranu na vrch „červeného“ a „modrého“ prameňa, presuňte pod „žltý“ prameň tak, aby vyšiel z pravej vonkajšej strany „žltého“ prameňa.
  5. Mali by zostať „červené“ a „modré“ pramene na jednej strane a „žlté“ a „zelené“ na druhej strane.

Krok 3: Pokračujte v zaplietaní

 

Pokračujeme v zaplietaní. Rybie chvosty môžu byť zatiahnuté alebo uvoľnené, záleží len na vašom želaní. Odporúčam s tým experimentovať.

Keď sa dostanete na koniec vlasov, zviažte ich gumičkou.

Fáza 4: Finálna časť

Gratulujeme, práve ste sa naučili ako zaplietať rybí cop.

zdroj: https://ladycharm.net/