Milujem tento recept pečeného cesnakového chleba. Chlieb je taký voňavý a chutný, že vždy chcem pripravovať všetky sendviče iba z neho. Moja domácnosť ma stále presviedča robiť len tento recept.
Krok 1: Zložky
- jedna čerstvá mäkká bageta, nakrájaná pozdĺžne na polovicu, a potom na niekoľko častí. Je lepšie vybrať bagetu čo najviac vzdušnú!
- 4 polievkové lyžice masla
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 2 lyžice jemne nasekanej petržlenovej vňate
- 3 strúčiky popučeného cesnaku
- 1/8 – 1/4 šálky postrúhaného syra (parmezán)
Budete tiež potrebovať plech na pečenie a rúru nastavenú na 220 ° C.
Chcem ešte raz zdôrazniť, že je veľmi dôležité zvoliť správnu a mäkkú bagetu. Ak bageta nie je čerstvá alebo je z tých, ktoré sú chrumkavé, nebude vám vyhovovať. Cesnakový chlieb vyrobený z takejto bagety bude ťažké žuť. To sa mi stalo mnohokrát, kým som sa nenaučila, ako si vyberať bagetu.
Etapa 2: Roztavenie a roztieranie
V malej miske rozpustite maslo a zmiešajte ho so všetkými ingredienciami. Výslednú zmes naneste lyžičkou na chlieb a rovnomerne rozložte.
Krok 3: Pečenie
Cesnakový chlieb pečieme pri teplote 220 ° C počas 10 – 15 minút.
Nechoďte ďaleko od rúry, pretože akonáhle bageta zhnedne, rýchlo ju vytiahnite, inak sa ukáže, že je príliš suchá.
Teraz si môžete vychutnať čerstvý cesnakový chlieb priamo z rúry!
PS: Ak to všetko nezjete naraz, zvyšky sa môžu použiť nasledujúci deň ako hrianky na šalát, polievku alebo ako vynikajúci zákusok k pivu. Niekedy jeme chlieb aj na druhý deň.
zdroj: www.instructables.com