Rýchla výroba venca, ktorý vám spríjemní prežitie vianočných sviatkov

Jednou z najobľúbenejších interiérových dekorácií na Vianoce je aj naďalej sviatočný veniec.

Dokáže nielen ozdobiť dvere, ale tiež steny, okná, či stoly, ktoré doplnia sviečkami. Vytvorenie vianočného venca vlastnými rukami je jednoduchá a zaujímavá činnosť. Stačí vám zopár vecí a voľného času a skvelá vianočná ozdoba sa môže vynímať vo vašej domácnosti.

Najskôr by ste mali pouvažovať nad girladnovým pozlátkom.  Je vhodné zvoliť niečo matnejšie, bez trblietok. Ideálnou možnosťou bude zelené pozlátko, ktoré napodobňuje zasnežený vianočný stromček. Ak však dokážete skombinovať rôzne farby a dekorácie, môžete si vytvoriť veniec zaujímavých odtieňov.

Napríklad, zasnežené šišky sú vhodné na biele venca (pomocou suchého štetca pridajte na šišky trochu akrylovej farby), strieborné a modré vianočné ozdoby, umelé bobule na aranžovanie, listy bielej farby.

Za základ venca si zvoľte kartón, z ktorého vyrežete kruh s požadovaným priemerom (20 – 30 cm).

Horúcou lepiacou pištoľou naneste na kartón lepidlo, prilepte okraj pozlátka a začnite ho omotávať po celom obvode. Keď sa dostanete ku koncu, prilepte koniec pozlátka späť na kartón.

Následne na veniec prilepte šišky.

Ďalej veniec vyzdobte vianočnými ozdobami, ktoré podľa vášho názoru na vianočnom venci dobre vyznejú.

A sviatočný veniec je pripravený!

Viac informácií o tom, ako si vlastnoručne vyrobiť jednoduchý vianočný veniec na dverách nájdete na nižšie uvedenom videu:

 

Back To Top