Z obyčajného polystyrénu som vyrobila úžasnú dekoráciu. Jej cena je aj 30 eur

Kto by to povedal, že aj z obyčajného polystyrénu si môžete vytvoriť príjemnú dekoráciu na prežitie blížiacich sa vianočných sviatkov – vlastnoručne vyrobeného jeleňa. Vytvorenie takejto dekorácie vám zaberie iba jeden večer. O svoj tvorivý proces sa môžete podeliť aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

Vystrihnutého jeleňa na papieri si prilepte k polystyrénovej doske pomocou lepiacej pásky tak, aby sa nehýbal. Nožom na orezávanie vyrežte jeleňa na základe prilepenej predlohy. Hrany hotového výrobku opracujte brúsnym papierom.

Potom si z papiera vystrihnite dva obdĺžniky – jeden 30 x 5 cm.

Druhý – 30 cm so zvlneným okrajom (imitácia snehu).

Vystrihnuté kusy preneste na vrstvu polystyrénu, vyrežte a obrúste okraje. Potom tieto dve časti zlepte dokopy a vznikne vám stojan pre jeleňa.

Postavte jeleňa na stojan, kde si pred tým znázornite miesto na kopytá. Následne nožom vytvorte zárezy, do ktorých umiestnite jeleňa.

Ešte pred tým, ako upevnite sviatočného jeleňa na svoje miesto, ozdobte ho vlastnými dekoráciami: urobte si zo stuhy improvizovaný šál, pridajte konáriky, šišky, bobule, na vrch naneste „sneh“ pomocou suchého štetca s bielou akrylovou farbou.

Umiestnite jeleňa na stojan.

Hotovo!

Pre detailnejšie zábery si môžete pozrieť nasledujúce video:

 

Back To Top