Vyrobte si jednoduchú vianočnú ozdobu, ktorá vám spríjemní prežitie vianočných sviatkov

Obrovská a dekoratívna guľa vytvorená zo šišiek, smrekových konárov a vianočného pozlátka vyzerá originálne. Takéto dekorácie môžu byť použité rôznymi spôsobmi, či už na visenie zo stropu alebo pripevnené na vašich vchodových dverách.

Na vytvorenie sviatočnej lopty budete potrebovať:

  • penovú guľu z polystyrénu
  • lepiacu pištoľ
  • hrsť šišiek
  • Ozdobné stuhy
  • niekoľko vetvičiek smreku
  • vetvičky so sušenými bobuľami alebo ich napodobeniny s korálikmi

Ak chcete začať, vezmite si loptu a zviažte ju stuhou – na zavesenie si nechajte stuhu požadovanej dĺžky. Konce nie sú odstrihnuté, ale zafixované, neskôr môžu byť uviazané do mašle alebo skryté. Dĺžka stuhy, rovnako ako aj počet šišiek, priamo závisí od veľkosti penovej gule.

Pripravte si šišky. Ak nenájdete s bielymi špičkami, môžete ich potrieť  lakom alebo trblietkami. Každú šišku nalepte po celom povrchu gule. V tomto procese sa vám vytvoria prázdne miesta, ktoré sa neskôr vyplnia.

Keď je guľa úplne pokrytá šiškami, pokračujte vo vkladaní smrekových a bobuľových vetvičiek. Končeky smrekových vetvičiek očistíte od ihličia a jednoducho ich napichnite do gule medzi šišky. Zvyčajne sú vetvičky s plodmi v zime krehké. Je lepšie ich nahradiť umelými vyrobenými z drôtov alebo mladých vetvičiek ovocných stromov.

Ak je to potrebné, vetvičky môžete dodatočne upevniť lepidlom.

Hneď ako sú všetky miesta vyplnené vetvičkami, dekorácia je hotová.

Ak ju chcete ešte viac ozdobiť, môžete pridať umelý sneh atď. Rovnakým princípom môžete vytvárať dekoratívne prívesky z iných materiálov.

 

Back To Top